lauantai 25. lokakuuta 2014

Savitaipale / Muualle haudatut

                                            Karanteeni "Jabadabaduu"

Jep, kiireinen viikko takana ja viikonloppukin on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Eilisehtoona kävin todistamassa SaiPan tappion ja tänään on piipahdettu Svetogorskissa shoppailemassa ja lounastamassa. Melkoisen mauttavia aterioita saa heti rajan taakse avatusta uudesta ruokalasta. Valokuvia nyt ei tullut otettua annoksesta, mutta halpaa oli.... 300:lla ruplalla kaksi immeistä söi kuvun täyteen ja kunnon ruokaa. Ihmetytti melkoisesti suomalaisten puuttuminen rälläkästä. Kyllähän noilla kävijämäärillä pitäisi edes jonkun löytää tiensä kyseiseen ravintolaan. No, eipä ole jonoja!
Muualle haudattujen muistomerkki Savitaipaleen kirkkomaalla

Kohta on muuten edessä startti Lappeenrannan teatterin ensi-iltaan. Ihan nyt eivät kutsukorttia lähettäneet, mutta siivellä pääsee vaikka teatteriin iltapalalle. Alkaa olla melkoista kulttuuririentoa täynnä meikäläisen elämä. Vaan nautitaan nyt tämä ehtoo, niin huomenissa saakin vetää haalarit niskaan ja käydä miesten töihin. Lepääminen siis täällä Joutsenon suunnalla on lykättävä johonkin myöhäisempään ajankohtaan. 

Onneksi sentään edes Savitaipaleella osataan kunnioittaa ihmisten halua muistaa muualle haudattuja rakkaita. Kirkon seinustalla on yksi muistomerkki, missä kunnioitetaan muualle haudan lepoon haudattuja vainajia. Hieno ja kaunis ajatus, tosin vastaava löytynee nykyisin useimmista suomalaisista hautausmaista. Tämä on toki muutamista muista poiketen kauniimpi, joten ansaitsee tulla esitellyksi, vaikka aikoinaan jätinkin sen esittelemättä. Tekijöistä ja pystytysvuodesta minulla ei ole mitään käsitystä. 

Alkaa muuten tämä blogi olla taas melkoisessa muutosvaiheessa, koska on jo pitkä aika, kun aloittelin Lappeenrannan historiallisilla kohteilla. Viime ajat on mennyt erilaisia kohteita ympäri Etelä-Karjalaa valokuvaamassa, mutta alkaisi jo pikku hiljaa olla aika palata juurille ja esitellä uusia kohteita rakkaasta kotikaupungistani. Vaan kun niitä pitäisi ensin löytää! Olisiko teillä lukijoilla antaa vihjeitä vielä esittelemättömistä Lappeenrannan paikoista?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita