perjantai 31. lokakuuta 2014

Rautjärvi / Iltakivet

                                                        Martti Servo "Viikonloppu"

Mieletön viikko takana! Lisää tällaista niin aloitan joululomaan valmistautumisen tänä syksynä normaalia aikaisemmin. Olo on kuin olisi kamautettu halolla ja hypitty varmuuden varalta vielä selän päällä. Ihan oikeasti on siis veto pois ja tähän löytynee vain yksi lääke, millä viikon murheet saadaan siirtymään takavasemmalle. On siis aika julkaista uusin blogipäivitys!
Metsän keskeltä löytyivät Iltakivet

Tällä kertaa esittelyvuorossa on luontokohde Rautjärveltä läheltä Pohja-Lankilaa. Itsekään en osaa merkitä tuohon bloginkohdekarttaan tarkkaa sijaintia, mutta mainioiden geokätköilysivujen kautta paikkaan löytyy valmiit koordinaatit jotka opastavat perille Iltakiville. Paikka on yksi upeimpia näillä reissuilla kokemiamme, mutta valitettavasti taas kerran haastavaksi osoittautui Iltakivien kuvaaminen. Olisiko aika hankkia parempi kamera vai viettää pidempi aika kohteella. Valitettavan usein nämä Williladyn kanssa suorittamamme kuvausretket ovat kuin ralliautoilua Etelä-Karjalan sorateillä, jotta ehtisimme yhden päivän aikana kuvata mahdollisimman monta kohdetta.
Pystysuora seinämä olisi kaiketi vuorikiipeilijöiden mieleen

Sama kohtalo oli Iltakivienkin kanssa. Autolla niin pitkälle kärripolkua kuin pääsee ja loppu 500 metriä jalkaisin lompsuttelua ihailemaan tätä upeaa luonnon järjestämää paikkaa. Poikkeuksellisesti tällä kertaa oli matkassa mukana reppu, joten nautimme Iltakivien katveessa kaffet ja pullat. Toki turhaahan tämä selittely on. Tiedän että monet blogia lukevat henkilöt kiertävät Willimiehen jäljillä-blogin esittelemiä kohteita, joten käykää ehdottomasti paikan päällä. Tämä paikka ei takuulla jätä luonnonystävää kylmäksi.
Paikalta löytyi myös lohkareluola

Vaan mistä metsän keskellä sijaitsevat kivenlohkareet ovat saaneet nimensä? Ruokolahden kotiseutulukemisto kertoo seuraavaa. Kun kelloa ei vielä ollut saapunut Torsansalon perukoille, niin jostainhan se aika oli katsottava. Tuohon aikaan aikaa katsottiin Iltakivien välistä paistavan auringon mukaan. Silloin kun säteet lankesivat kivien lomasta, tiedettiin että on ilta ja aika lopettaa päivän työt. Kyseessä on siis eräänlainen aurinkokello. Valitettavasti me emme nähneet säteitä kivien lomassa, joten meidän oli riennettävä vielä seuraavalle kohteelle kameran kanssa.... 
Kivien lomasta paistava aurinko ilmoitti illan tulleen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita