sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Rautjärvi / Murikka

                                          Irwin "Haistakaa paska koko valtiovalta"

Viikonloppu kääntyy tappion puolelle ja töihin lähtö lähenee uhkaavasti. Onneksi on saatu jotain aikaakin, eikä aika ole mennyt kuin eduskunnalla eli jäitä poltellessa sekä tilipussia odotellessa. Alkaa näet kaltaistani rauhallistakin miestä syömään valtiovallan aikaansaamattomuus. Verot nousee, velkaa otetaan lisää ja laskun maksaa Suomen kansa! Jumantsuikka kun olisi taas tilausta Irwinin kaltaiselle kansantrubaduurille joka sanoi sanottavansa suoraan, ettei jäänyt epäselvyyttä sanomasta. 
Luontokohteiden valokuvaaminen on haasteellista

Nykyään meillä ei ole ainuttakaan muusikkoa tai yhteiskuntakriitikkoa joka uskaltaisi tosimielellä panna kampoihin nykyiselle systeemille! On se hemmetin sääli, että minunkin pitää antaa ensi vaaleissa ääneni Perussuomalaisille, jotka lienevät samansorttista kööriä kuin triathlonistinkin puolue. Helkkarin Stubb, mitä se on saanut ikinä aikaan. Vastaus kysymykseen on ei mitään ja lisäksi voisin mainita ettei mokoma kiiltokuvapoju koskaan tule mitään saamaakaan aikaan.....
Murikasta on lohjennut palasia.....hullun tekosia?

Alkuvuodatus johtunee fiiliksistä, mitkä koin eilisiltana Imatran Kaupunginteatterin Irwin näytelmässä. Oli meinaan saakelin hyvä kahdesta syystä. Se oli hyvä näytelmä ja toiseksi ei tarvitse lähteä työmaan pikkujouluihin sitä katselemaan, vaan sain itse valita seurani. Tuplavoitto! Aki Honkatukian nimirooli biiseineen oli hiton hyvä ja etenkin Marko Kurikka oli lukuisissa rooleissaan erinomainen. Marko näet on aivan sarjakuva B.Virtasen konttoripäällikön Murikan näköinen. Hymyilin koko näytelmän ajan kun olen näet B.Virtasen suuri ihailija ja jo huomennahan voin taas itse asettua kohtalontoverini B.Virtasen rooliin.
Murikan takana on tikkaat, mitä pitkin pääsee ihailemaan hulppeita näkymiä. En mennyt, koska sade oli kastellut kiven

Vaan tänään sattui sitten melkoisen hauska yhteensattuma, kun vierailin Rautjärvellä valokuvaamassa M.U.R.I.K.K.A nimisen paikan. Pitkän ja haastavan metsässä rämpimisen jälkeen löysimme Williladyn kanssa tämän valtavan kiven järkäleen. On meinaan ihan oikeasti upea paikka ja kaiken sen rämpimisen arvoinen. Monet lukijat varmaan ajattelevat, että taas on kuvattu joku kivi ja siinä kaikki! Vaan ei tällä kertaa...

Tämä Rautjärven Roihankyläntien "varresta" löytyvä kivi sisältää mielenkiintoisen tarinan, mikä ansaitsee tulla kerrotuksi. Kertojan isoisä oli paikallinen seppä, joka takoi maataloustyökalut kylän ihmisille. Hän asetti paikalliselle kylähullulle haasteen, että saatko kiven liikeelle? No, hulluhan piti tulta viikon päivät kiven alla ja viskoi vettä kuumenneeseen kiveen, jotta kivi muretessaan olisi lähtenyt liikeelle. Ilmeisesti seppä voittti vedon, koska ainakin tänään se jökötti korkean kallion laella uhmaten painovoimaa. Paikka kuuluu taas sarjaan "Tämä paikka on nähtävä omin silmin". Suosittelemme!

1 kommentti:

Kommenttisi ovat aina tervetulleita