keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Savitaipale / Portti

                                           Turo`s hevi gee "Shellin paariin"

Keskiviikko ja taas sormet näppäimistöllä. Kirjoittamisen tarve tuntuu lisääntyvän, vai mistähän moinen aktiivisuus. Joka tapauksessa tämän kertainen postaus kuuluu kategoriaan, mitä ei koskaan pitänyt julkaista. Koska nyt viime postaukset ovat olleet Savitaipaleelta, niin huitaistaan sitten yhteen syssyyn loputkin kyseiseltä paikkakunnalta. Tämän jälkeen on sitten vielä viisi kohdetta tulossa, ennenkuin matka jatkuu Savitaipaleen Portin kautta jonnekin muualle. Turon sanoin matka voisi jatkua vaikkapa Shellin paariin, vaikka paikallinen kolmikirjaiminen ruoka/juomapaikka lähempänä onkin.
Savitaipaleen portti

Tästä kohteesta en ole löytänyt mitään sanottavaa, joten tekijöistä ei ole tietoa, eikä syytä, miksi mokoma hirvitys on pystytetty Savitaipaleen keskustaan johtavan kulkureitille. Ilmeisesti monumentti haluaa osoittaa vanhan veräjän paikkaa, mistä on ammoisina aikoina kuljettu pitäjän markkinoille ja kirkolle? Joka tapauksessa kaksi pystyyn nostettua paperikoneen telaa muodostavat omalaatuisen monumentin paikkakunnalla. Näitä tolppia kuvaa oikeastaan parhaiten sana mahtipontinen! Olisiko vähempikin riittänyt täällä kateellisten maailmassa?

Vaan taas uusia suunnitelmia pyörii mielessä. Viime yönä näin unta uudesta blogista, joka on aivan eri aihealueesta kuin tämä nykyinen. Kehtaisiko tuota edes ääneen sanoa? Unen mukaan minusta tulisi yhteiskuntakriitikko, joka bloggaisi kaikista omituisuuksista ja typeryyksistä, joita maassamme tehdään. Lieneekö tuollaiselle blogille ensimmäistäkään lukijaa? Todennäköisesti ei ole, joten meidän pitänee jatkossakin tyytyä Kalle Isokallion ja "Loka-Laitisen" hyviin kirjoituksiin. Tosin, eivät ole hekään saaneet mitään muutosta aikaan maassamme, vaan sama hölmöily jatkuu päivästä toiseen. Ehkä kuitenkin pitäisi yrittää omia siipiä tälläkin saralla...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita