sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Säkkijärvi / Ortodoksikirkko

                                                                    Apulanta "Armo"

Säkkijärvi, oman sukuni keskeinen paikka on taas vuorossa. Täällä tulee vähintään pari kertaa vuodessa vierailtua, milloin minkäkin syyn takia. Ainakin mummoni isän ja äidin kotitalo on vierailujeni keskeinen paikka. Myöskin myöhemmin esittelyvuoroon tuleva Säkkijärven kenttähautausmaakin on yksi itselleni tärkeitä paikkoja. Sinnehän on nyttemmin viime vuosina kerätty alueelta löytyneitä suomalaisten hautakiviä. Kuulun niihin onnekkaisiin, joiden sukulaisten hautakivi on löytyneiden joukossa. Tänne on näet siiretty isoisoäitini miehen Simo Husun kadonneen hautakiven yläosa. Uskomaton löytö kerrassaan....

Säkkijärven ortodoksinen kirkko
Muutakin merkittävää ja kaunistakin Säkkijärveltä, nykyisestä Kondratjevosta, löytyy. Kenttähautausmaan kohdalla Vaalimaantien toisella puolella sijaitsee hemmetin komea valkoiseksi maalattu ortodoksinen kirkko. Muistini mukaan kirkko rakennettiin joskus 1990-luvun aikana, mutta tarkkaa vuotta en osaa sanoa. 
Kirkon alttaritaulu
Kirkko on hirsistä rakennettu ja kerrassaan komea koristeellisinen räystäslautoineen ja kullattuine sipulikupoleineen. Poikkeuksellisesti tällä kertaa meillä on jopa sisäkuvia, koska pakkohan tuolla oli päästä käymään. Vanha mummo houkutteli meidät sisään ja miellyttävän visiitin jälkeen jopa ostimme muutaman matkamuistonkin Säkkijärven ortodoksisesta kirkosta.

Ikoneita on runsaasti seinällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita