sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Käkisalmi / Lenin mosaiikki

                                                      J.Karjalainen "Luuranko rämisee"

Marraskuu alkoi jokunen tunti takaperin ja olenkin ollut ahkerana, koska heräsin jo ennen kukonkiekaisua. Pihamaa on lähes kokonaisuudessaan haravoitu ja aamukahvia juodessa kerkesin muutaman tarinankin kirjoitella. Nyt istahdin taas kirjoituspuuhiin, ennen kuin lähden itärajan taakse tankkaamaan janoisen autoni. Ehtoolla en sitten mitään kummempia aio tehdäkään. Saattaa toki olla, että katson muutaman jakson huonosti käyttäytyviä miehiä ennen maatemenoa. Tuli lainattua tuo sarja DVD-boxina ja on kyllä yhtä hyvä kuin aina ennenkin. Se sisältää mielenkiintoisia henkeviä keskusteluja Tonyn ja Garyn välillä kaikista asioista maan ja taivaan väliltä. Suosittelen....
Lenin mosaiikkikuvioituna

Tämä kohde on nyt vähän niillä rajoilla, että ajattelin aluksi jättää koko jutun esittelemättä ja poistaa valokuvat, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Lenin niminen mieshän on entisen Neuvostoliiton perustaja ja siksi paikallisille erittäin tärkeä henkilö, koska hänen patsaisiinsa ja muihin muistojuttuihin törmää kaikkialla Karjalan kannaksen alueella. Sama toistuu varmasti Laatokan Karjalan puolella, vaikka sinne asti emme ole vielä retkiämme ulottaneetkaan.

Tämän päivän kohteemme on kuitenkin Käkisalmelaisen tehtaan edustan puistikossa sijaitseva Leninistä tehty mosaiikkitaulu. Vastaavaan emme ainakaan vielä ole törmänneet missään muualla. Ilmeisesti tehdas on laittanut taulun muistuttamaan työntekijöitä, siitä että suuri Neuvostovaltio tarvitsee kaikkien työpanosta. 

PS. Välillä näistä Karjalan kohteista on hankalaa valita blogiin sopivat, koska olen tehnyt päätöksen, etten julkaise alueen sotamuistomerkkejä ollenkaan, koska niitä on yksinkertaisesti liikaa.... toki tähän asti julkaistuista kohteista muutaman kohdalla rajanvetäminen on ollut vaikeaa! Kaikesta huolimatta niitä on liikaa, vaikka ehkä muutaman suurimmista saatankin joskus julkaista. Eli perinteiseen tapaan tämän blogin kohteiden esittelyssä ei ole kummempaa logiikkaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita