tiistai 24. marraskuuta 2015

Lappeenranta / Peltipoliisi

                                             Juliet Jonesin sydän "Aivan sama"

On jurnuttanut viime päivät ihan huolella....elättelin näet haavetta että Sauli lähettäisi meille kutsukortit Linnan juhliin itsenäisyyspäiväksi. Vaan, eipä kuulunut kortteja, vaikka naapuriin nelinkertaiselle mäkihypyn olympiavoittajalle ne lähettikin. No, katsotaan kemut tänäkin vuonna telkkarista. Pitää kyllä Matilta kysäistä jälkikäteen, että oliko ne edes kummoiset kinkerit. Ehkä onkin paree vietellä itsenäisyyspäivä kotosalla telkun ääressä kuin hikoilla ahtaassa vaikkakin upeassa edustuslinnassa. Tuskin olisin viihtynytkään mokomissa juhlissa. Mitäpä höpöttelen, katkerahan minä olen kun kutsua ei kuulunut. Mutta olkoon asenteeni seuraavan vuoden, että aivan sama, kuten Juliet Jonesin sydän jo 1980-luvulla kertoi.
Tane kiertoliittymän keskellä

Koska olen apealla tuulella, niin pitääpä pieneksi piristykseksi julkaista kohde piiiiiiiitkääääääästä aikaa blogin alkulähteiltä ja palata Suomen kauneimpaan kaupunkiin Lappeenrantaan. Täältähän kaikki alkoi, mutta minne matkamme tulee joskus vuosien päästä päättymään, sitä en vielä osaa sanoa. Kenties lopetan sen johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen vaikkapa jonnekin Karjalan perähönkölään. Jännä nähdä, mutta presidentinlinnaa en aio esitellä, ellei sitä riivatun kutsua ala lähivuosina kuulumaan tänne Nykäsen Matin naapuriinkin!
Ympäristötaideteos Peltipoliisi

Vajaa kuukausi takaperin, tarkalleen 30.10.2015 klo 15 paljastettiin uusin patsas Lappeenrannassa. Kyseessä on ympäristötaideteos, minkä taideseppä Antti Nieminen teki Lappeenrannan kaupungin tilauksesta piristämään Snellmanin- ja Koulukadun kiertoliittymää. Paljastustilaisuudessa oli paikalla Niemisen lisäksi kaupungininsinööri Pasi Leimi, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund sekä kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela. Itse olin estynyt saapumasta paikalle paljastuspäivänä töiden takia, mutta kerkesinpä tuolla piipahtaa jokunen päivä myöhemmin.

Taideteos, lempinimeltään Tane, on kuparipellistä taottu poliisi, kenellä on päällään 1940- ja 1950-luvun poliisien univormu. Miksi poliisin asu? Keskellä kiertoliittymää käsi ojossa seisova poliisi tuijottaa kohti Lappeenrannan entistä poliisiasemaa, joten siinä selitys Tanen asulle. Ehkä se jopa hillitsee pahimpia liikennekaahareita. No, minua ei pysäytä Tane eikä kukaan muukaan itsenäisyyspäivänä, koska minähän katselen kotosalla telkkaria!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita