sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Virolahti / Klamilan koulu

                                             Alice Cooper "School`s out"

Takana on taas mielenkiintoinen päivä seikkailemassa Venäjän maalla. Antrean ja Vuoksenrannan alueet tuli koluttua, mutta vähän homma jäi silti risomaan. Myrskyn tielle kaatamat puut pakottivat meidät unohtamaan muutamat kohteet, mihin olisimme halunneet päästä. Valitettavasti ilman moottorisahaa emme päässeet kahdesta kohtaa eteenpäin, vaan jouduimme peruuttelemaan pitkät tovit halki ikivanhan suomalaisen alueen tiestöä. Helteen lisäksi siis haastetta piisasi urakalla yhdelle päivälle. Toivottavasti ensi kerralla on parempi tuuri! Jossain vaiheessa kuitenkin esittelyyn tulee nuokin kohteet mitkä saimme reissulta kasaan, mutta nyt mennään viime vuotisilla kuvilla....
Klamilan vanhan koulun ulkorakennus

Koska huomenna olisi tarkoitus piipahtaa Kotkan seudulla, niin otetaanpa siltä suunnalta yksi paikka, mikä tällaista vanhaa opettajaa aina kiinnostaa. Kyseessä on entinen Klamilan koulu, minkä kuvaaminen nyt meni vielä osittain pieleen, koska oikeastaan koulu jäi kuvaamatta. Otin kuvia ainoastaan koulun piha-alueen ulkorakennuksesta, mihin oli kiinnitetty muistolaatta Klamilan koulun 120-vuotisesta historiasta. Nykyisin koulu on uusissa tiloissa ja kieltämättä netistä lueskelemani kertomukset koulun tilanteesta saavat itseni kateelliseksi....vähän. Uudet tilat ovat aina uudet ja mahdollistavat paljon paremmin nykyajan vaatimusten täyttämisen. Hienoa, että koulu on saanut uudet tilat.
Muistolaatta kaikkine teknisine tietoineen

Paljon tämän enempää en osaakaan asiasta kertoa, koska näin etelä-karjalalaisena pitäisi tuntea itselleni vieraan alueen paikallishistoriaa paljon tarkemmin, kuin mihin aikani riittää tällä hetkellä. Kaikesta huolimatta missioni jatkuu ja jo heti huomenna Chryslerin nokka kääntyy kohti Kotkaa, mistä on parin viikon takaa kieltämättä vähän huonot muistot....tuolloinhan kuvausreissu päättyi auton konepellin alta tulvineeseen höyrypilveen. Huomenna on siis meininki kuitata edellisenkin reissun kohteet, joten kiireinen päivä on tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita