torstai 19. lokakuuta 2017

Kostamus / Kekkonen ja Kosygin*

Suomen presidentinvaalit lähestyvät ja tällä kertaa vaalit ovat kuin suora kopio Kekkosen aikakauden loppupuolelta. Olen täysin vakuuttunut siitä, että Niinistö valitaan uudelleen kuusivuotiskaudelle. Hän on ainoa näköpiirissä oleva valtiomiesmäinen ehdokas, koska muut ovat ihan nöösipoikia hänen rinnallaan. Melkein tekisi mieli polkupyöräillä Kostamukseen Kekkosen patsasta katsomaan, jos Niinistöä ei valita uudelleen. Koska inhoan polkupyöräilyä, niin en toki ota pienintäkään riskiä fillaroinnista! Sanokaa minun silti sanoneen, että Niinistö valitaan.
Poikkeuksellisesti talvinen kuva

Kostamus on kaupunki, minkä rakentamisessa Suomella ja Kekkosella oli iso rooli. Kaupunki rakennettiin keskelle korpea tuhansien suomalaisten ja venäläisten työmiesten toimesta. Kaikki alkoi 14.9.1978 malmirikastamon peruskiven muuraamisesta ja jo viiden vuoden kuluttua Kostamus sai kaupunkioikeudet. Kostamus on edelleen suurin maiden yhteistyöhankkeista ja sen arkkitehdit olivat Kekkonen ja Kosygin, joten on aivan ymmärrettävää heidän saaneen oman muistomerkin Kostamukseen.
Kaksi valtiomiestä. Lienee maailman ainut ulkomailla sijaitseva muistomerkki presidenteistämme

Kostamuksen 30-vuotis ja malmirikastamon 35-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä haluttiin rakentaa monumentti, joka kertoo yhteistyön merkityksestä maiden välillä. Muistomerkin valmisti moskovalainen kuvanveistäjä Aleksander Kovaljtsuk ja muistomerkin graniittinen jalusta valmistettiin Suomessa. Muistomerkkikin tehtiin siis yhteistyöhengessä.
Kostamuksessa 2013

Majoituspaikkamme Kostamuksessa 2013

Kostamus, mutta voisi olla mistä tahansa Venäjältä

Kostamus 2013

Leirintäalueen toimisto

Kostamus 2013

Muistomerkin kustannuksista vastasi Kostamuksen kaupunki ja yksityiset, joilta saatiin hankkeeseen lahjoituksia. Niinpä muistomerkki olikin valmis paljastettavaksi 14.9.2013. Paikalla oli tuolloin molempien maiden viralliset edustajat. Paikallisia edusti Karjalan aluetasavallan päämies Aleksander Hudilainen ja Suomea Seppo Sarlund, jotka myös paljastivat muistomerkin. Lisää paljastustilaisuudesta ja juhlallisuuksista voit lukea täältä

PS. Lisäsin muutaman kuvan omalta visiitiltäni Kostamuksessa kesä-heinäkuun taitteesta 2013

Päivitys 7.8.2018
Sain yllättävältä taholta kaksi kuvaa Kekkosen ja Kosyginin patsaasta. Ovat vähän kesäisempiä kuin edelliset kuvani....
Kostamusta suunnittelemassa

Valtiomiehet istuvat kantojen päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita