sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Viipuri / Metsänpoika

Vähiin alkavat käydä kohteet Viipurista, mutta niinhän se on että kaikki päättyy aikanaan. Onhan noita toki tulossa vielä jonkun verran, mutta kohta siirrytään kuitenkin Viipurista muualle Karjalan kannakselle. Tavoitteenani on näet esitellä kaikki Venäjällä kuvaamani kohteet yhdellä kertaa pois ja sen jälkeen palata kotimaamme kamaralle. Uudet Karjalan kohteet kuvataan sitten ensi suvena. Edessä onkin lukuisia reissuja niin kannakselle kuin Laatokan Karjalaankin. 
Yrjö Liipolan Metsänpoika

Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta suomalaista tekoa oleva patsas Viipurin torkkelinpuistosta. Tänne suomalaisten aikaan pystytettiin Yrjö Liipolan tekemä pronssinen Metsänpoika patsas, mikä kuvaa pienen pojan ja hänen koiransa metsäretkeä. Liipola valoi tämän teoksen jo vuonna 1931 ainakin patsaaseen valetun vuosiluvun mukaan. Ilmeisesti patsas kuitenkin paljastettiin vasta vuonna 1932, koska tähän vuosilukuun törmään kaikissa löytämissäni lähteissä.
Patsas löytyy Torkkelinpuistosta

1931 vai 1932?

Valitettavasti tämän enempää en pysty teoksesta kertomaan, koska mainintoja patsaasta löytyy runsaastikin, mutta kaikissa on mainittu vain äsken mainitsemani perustiedot. Olisi hiton kiva lueskella tästä enemmänkin, joten jälleen lukijoiden apu tulisi tarpeeseen... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita