tiistai 4. kesäkuuta 2019

Kouvola / Sotilaspiirin esikunnan muistolaatta

Kouvolan kohteet alkavat pikkuhiljaa loppua ja vilpittömästi toivon, ettei minun tarvitse palata tänne enää kuvausreissujen osalta, tosin ei minulla ole tiedossani tällä hetkellä kohteita Kouvolasta. Muutenhan ihan mielelläni voin käydä Kouvolassa vaikkapa kurkkaamassa kuinka SaiPa hakkaa paikallisen jääkiekkoseuran! Tuokaan ei kyllä enää nykyään ole ollenkaan varmaa, koska SaiPa tössi koko viime kautensa käsittämättömästi. Jännä nähdä mitä tästä vuodesta seuraa....
Valtion virastotalo on massiivinen ja lienee osaltaan syypää Kouvostoliitto nimitykseen

Kouvolan virastotalo on massiivinen kolossi ja sen seinään kiinnitetty Kouvolan sotilaspiirin esikunnan muistolaatta näyttää melkoisen vaatimattomalta. Joka tapauksessa kyseessä on vuonna 1932 perustetun organisaation kunnianosoitus työstä, joka jatkui aina vuoteen 1992 saakka. Sotilaspiirien tehtävänähän olivat asevelvollisuusasiat ja liikekannallepanojärjestelyt. Kouvolan sotilaspiiri toimi aluksi perustamisensa, vuonna 1944, jälkeen Kymen Lukon tiloissa, mutta muutti vuonna 1969 valtion virastotaloon.
Sotilaspiirin esikunnan muistolaatta virastotalon seinässä

Muistolaatta kiinnitettiin virastotalon seinään 24.2.2016 Kymen sotilasläänin perinneyhdistys ry:n toimesta. Laatan suunnitteli ja valmisti Esa Hyytiäinen. Laatan paljastamisesta vastasivat Kouvolan sotilaspiirin viimeinen päällikkö eversti Paavo Aho ja Anne Viiru. Puheesta vastasi perinneyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Tynkkynen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita