tiistai 11. kesäkuuta 2019

Kouvola / Veteraanimajan muistolaatta

Tämä kohde on toiseksi viimeinen Kouvolasta näillä näkymin! Melkoisesti on tullut kurvailtua Kouvolaa ristiin rastiin, mutta tänne olikin melkoisen haasteellista päästä alkukeväällä. Tie kurvaili peltojen välistä ja ajoittain jo aloin epäillä, että olemmeko menossa oikeaan paikkaan? No, kyllä olimme ja perillekin päästiin. Tosin loppumatka meidän piti kävellä tielle kaatuneiden puiden takia, mutta näillä reissuilla kyllä jaloittelu tekee välillä ihan hyvääkin....

Veteraanimajan muistomerkki

Iso  ja komea maja vailla käyttöä?

Pukkisaaren veteraanimajan pihalta löytyi myös etsimämme muistomerkki, joten siltäkin osalta homma meni hienosti. Mietityttämään jäi vain, että onko tällä paikalla enää minkäänlaista käyttöä, koska aika autiolta vaikutti. Toki aikaa paikan perustamisesta on jo vierähtänyt ja ajat muuttuvat. Elimäen sotaveteraanit ry. vuokrasi tämän paikan Teutjärven rannalta vuonna 1978. Vuokra-ajaksi sovittiin 25 vuotta ja sopimus salli majan ja saunan rakentamisen. Lopulta kuitenkin sopimus päättyi vuonna 2006 ja maanomistaja osti itselleen rakennukset pari vuotta myöhemmin.
Laatan teksti on melko himmeä, mutta se kertoo: "Elimäen sotaveteraanit rakensivat tälle kalliolle veteraanimajan 1979. Tämä muistolaatta kertokoon paikalle tuleville sukupolville siitä yksimielisyydestä ja talkoohengestä, joka sotaveteraanien keskuudessa vallitsi" 

Elimäen sotaveteraanit myös toteuttivat Toivo Anttilan toimesta muistomerkkihankkeen ja se on ainakin jäljellä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita