lauantai 16. marraskuuta 2019

Lappeenranta / Hiekkalinna Lappeenranta 370 vuotta

Sattuipa sopivasti. Tästä tulikin oikea tuplajuhlapostaus! Eilisehtoona Willimies katseli Huuhkajien karsintamatsia ja nyt olen ihan täpinöissäni. Kassi on jo puoliksi pakattu ensi kesää varten, jotta pääsen seuraamaan Eurooppaan Huuhkajien taivalta Futiksen EM-kisoissa. Tämä on oikea unelmien täyttymys..... Vannoin näet aikoinaan, että Suomi ei koskaan voita lätkän maailmanmestaruutta eikä Euroviisuja. Kolmantena oli se, ettei Suomi koskaan pääse futiksessa arvokisoihin! Nyt kaikki kolme on jo toteutunut. Aikaakaan ei mennyt kuin nelisenkymmentä vuotta! Vielä kun SaiPa voittaisi mitalin...... Vaan nyt toisiin juhlatunnelmiin!

Joel Puranen - Lappeenranta 370vee

Tälläkään kertaa kohteena ei ole muistomerkki, mutta pakkohan se on tämäkin esitellä, koska tuli jossain vaiheessa käytyä kurkkaamassa tämäkin paikka. Itse asiassa Lappeenrannan hiekkalinna oli tänä vuonna jo kuudettatoista kertaa linnoitusniemen kärjessä. Uskoisin käyneeni paikalla joka kerta, vaikka paikka nyt sinällään ei minua suuremmalti kiinnostakaan. Sen sijaan turisteja se imuroi ihan mukavasti, koska tämän vuotinen Lappeenranta 370 vuotta teema veti paikalle yli 155000 kävijää!

Tämän vuotinen teema siis oli Lappeenranta 370 vuotta. Itse asiassa vaihtoehtoja kaupungin perustamiselle on muitakin, mutta jostain syystä tuo vuosi 1649 on valittu kaupungin perustamisvuodeksi. Jos sinua kiinnostaa käyttää aikaasi kseitsemän minuuttia, niin voit kuunnella perustelun vuosiluvulle täältä. Lisäksi jos innostuit Lappeenrannan historiasta enemmänkin, niin tämän loistavan Villimiehen jalanjäljissä kuunnelmasarjan kaikki 48 osaa ovat ikuisesti kuunneltavissa Yle Areenassa. Voisiko YLE parempaa lahjaa 370-vuotiaalle Lappeenrannalle antaakaan?

Tämän vuotinen hiekkalinna siis oli rakennettu teemansa ympärille, joten mitäpä sitä turhaa höpöttämään, koska voit katsoa kuvia ihan itsenäisestikin....
Vesitorni ja vanha näkötorni





Vanha keisarin juna-asema

Kaupungin perustaja kuningatar Kristiina

Jouni Hynynen ja linnoituksen rakentaja Suvorov

Rakuunat ja luurankotakit kuuluvat Lappeenrannan historiaan
Hiekkalinnassa oli myös kirkko rauhoittumista varten

Kirkon seinä jakaa informaatiota



Nykyinen Lauritsalan kirkkokin oli mukana
Tsaari Nikolai II


Sataman vetykioskit vetävät minut joka vuosi vedylle


Lappeenranta jatkaa Wiipurinrinkelin perinteitä


Hynynen kelpaisi melkein Willimieheksi

Aidolla vaan pitää olla iso puunuija!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita