tiistai 26. marraskuuta 2019

Lappeenranta / Keltun muistomerkki

Eilen oli esittelyssä Peltolan kaupunginosan ryhmän Peltolan poikien muistomerkki. Vajaan kilometrin päässä tuosta muistomerkistä sijaitsee toinen vastaava muistomerkki, jonka ovat tehneet ja paljastaneet entiset Keltun nuoret. Itse en löytänyt syytä, miksi alue on aikoinaan saanut nimekseen Kelttu vai onko se muodostunut ajastaan puhekielessä. Sillä nyt lienee suuremmalti väliä, kuinka tuo nimi on saanut alkunsa, mutta on se vaan ihailtavaa tällainen kotisetujen muistelu. Pitäisiköhän meidänkin entisten kaukaalaisten aktivoitua pystyttämään muistomerkki Kaukaalle?

Entisten Keltun nuorten 2016 paljastama muistomerkki

Keltun aluehan on nykyiseltä nimeltään Alakylä, joka on pientalovaltaista aluetta. Asukkaitakin alueella riittää ja näin Kelttu tai Alakylän muistoelää jatkossakin. Siitä muistuttaa parhaiten entisten Keltun nuorten kesällä 2016 paljastama muistomerkki. 
Muistolaatta

Muutapa en tästä muistomerkistä tiedäkään, mutta veikkaanpa että lähiviikkojen aikana tietämykseni tulee lisääntymään yhteydenottojen takia. Päivitellään sitten faktat kohdilleen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita