keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Lappeenranta / Tulevaisuuden kuusi

Välillä nämä blogikohteet ovat vähän turhiakin, kuten tämänpäiväinenkin on.... Vaan kun olen syntynyt Lauritsalan kauppalassa, vaikka miellänkin olevani kaukaalainen enkä lauritsalalainen, niin pitäähän se nyt edes yksi kohde Lauritsalasta julkaista. Unohtaa ei toki sovi sitäkään, että palkkani maksaa Lappeenrannan kaupunki hoitaessani tehtävääni historianopettajana Lauritsalan koulussa. Kouluhan sijaitsee aivan tämän kohteen naapurissa, mitä nyt uutta koulua innokkaasti odottelen valmistuvaksi jouluun 2021 mennessä.
Tulevaisuuden kuusi 

Tämän päivän kohde liittyy muutaman vuoden takaiseen Suomen valtion 100-vuotisjuhlallisuuksiin, koska paikallinen Lauritsala-seura päätti osallistua itsenäisyyden kunnioittamiseen pystyttämällä pienen muistomerkin istuttamansa itsenäisyyden kuusen viereen. Näitä vastaaviahan paljastettiin eri puolilla Suomea vuonna 2017 ja se onkin mielestäni aivan helkatin hieno ele. Monessa paikkaa olen törmännyt vuonna 1967 istutettuihin itsenäisyyden kuusiin ja ne ovat nykyisin massiivisen kokoisia. Toivottavasti tämä Lauritsalankin kuusi saa kasvaa vapaasti isoksi!
Muistolaatta, joita löytyy eri puolilta Suomea

Kuusi istutettiin 12.5.2017 Lauritsalan ydinkeskustan puistoon Lauritsala-seuran toimesta. Juhlapuheen tilaisuudessa piti Lauritsala-seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas reilun parinkymmenen tilaisuuteen osallistuneen vieraan läsnäollessa. 
Kuusi on melko pieni...

Videoklipin tilaisuudesta voit katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita