torstai 31. lokakuuta 2019

Lappeenranta / Ystävyyden koivut

Jatketaanpa eilisellä puuteemalla tänäänkin, koska tämäkin kohde pitää esitellä. Tällä kertaa siirrytään Lappeenrannan sataman Kasinon puistoon mistä löytyy kahden kaupungin välisen yhteistyön ja ystävyyden muistomerkki. Kyseessä on kahdeksan koivua, jotka istuttivat Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja Viipurin piirihallinnon johtaja Gennadi Orlov. 
Lappeenrannan ja Viipurin kaupunkien ystävyyden koivut Rantapuistossa

Viipuri ja Lappeenranta ovat tehneet eri tasoilla yhteistyötä vuosikymmeniä, no ainakin 30 vuotta. Tämän juhlavuoden kunniaksi edellämainitut herrat ottivat lapiot kouriinsa ja istuttivat kahdeksan koivua Lappeenrannan Rantapuistoon.  
Viipurin kyltti

Lappeenrannan kyltti

Kaupunginjohtaja Jarva korosti juhlapuheessaan sitä, että nämä koivut edustavat ystävyyttä ja yhteistyötä näiden kahden kaupungin välillä. Kaupunkien välillä on laadittu jo 30 vuoden ajan vuosittain yhteistyösopimus, jossa määritellään ja edistetään yhteistyötä niin liike-elämän, opetuksen, kulttuurin, matkailun ja ympäristön alueilla. Yksi tärkeä elementti tässä työssä on viisumivapaiden risteilyjen jatkuminen kaupunkien välillä, mihin tämä pitkäjänteinen yhteistyö on johtanut.....


Lopuksi kumpikin suuri päällikkö korosti vielä Lappeenrannan ja Viipurin asukkaiden kanssakäymistä, millä on suuri merkitys kansojen erilaisten kulttuurisuhteiden takentumisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita