perjantai 25. lokakuuta 2019

Villavaara / Villavaaran muistomerkki

Tänäänkin liikutaan melkoisen kaukana Etelä-Karjalasta, koska satuin nyt saamaan assistentti Pirhosen kautta kuvat tällaiseenkin muistomerkkiin, joka sijaitsee aivan Petroskoin läheisyydessä. Kuvat antoi blogin käyttöön Alexander Gagarin ja hienoa että antoi, koska muuten tämä muistomerkki olisi jäänyt esittelemättä!
Villavaaran taisteluiden muistomerkki (Foto Alexander Gagarin)

Kyseessä on kymenlaaksolaisten maanpuolustusjärjestöjen pystyttämä muistomerkki Villavaarassa, missä kymenlaaksolaisista kasattu JR25 oli avaamassa tietä Petroskoihin sinne suuntaaville joukoillemme. Vihollinen olikin kaivautunut tänne hyviin asemiiin ja sen vetäytymiseen vaadittiin melkoinen määrä hikeä, verta ja kanuunankuulia. Lisäksi myös melkoinen määrä uhrimieltäkin tarvittiin, koska vihollisella oli alueella liki 2000 sotilasta ottamassa suomalaisten hyökkäyksen vastaan.
Harmaata graniittia ja kaksi laattaa (Foto Alexander Gagarin)

Niinpä "piikkirykmentin" perilliset ovat pystyttäneet tämän muistomerkin Villavaaraan kunnioittaakseen Villavaaran taistelijoiden muistoa sekä Kymenlaakson sotaorvot ovat lisänneet oman laattansa sen alapuolelle, missä kunnioitetaan heidän isiensä muistoa.
Villavaaran muistomerkin laatat (Foto Alexander Gagarin)

Muistomerkin paljastamisajankohdasta minulla ei ole mitään tietoa, pahoittelut siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita