keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Miehikkälä / Palosireeni

Viime sunnuntaina oli aamusella pakkasta, mutta siitä huolimatta päätin lähteä moottoripyörällä ajelemaan. Se on ollut vime viikkoina mielestäni ihan saakelin mukavaa, vaikka kelit ovat olleet jo melkoisen kylmät. Sinänsä sillä ei ole merkitystä, koska jokainen reissu on ollut jollain tavalla tähän blogiini liittyvä, joten samahan tuo on että millä kulkupelillä nuo reissut heittää.
Willibike Miehikkälän uuden muistomerkin edessä

Tällä kertaa matkani suuntautui Miehikkälään, minkä läpi vasta jokunen viikko aiemmin ajelin. Kohde sijaitsee Kymenlaakson puolella vaikka siirryinkin jo esittelemään Etelä-Karjalan kohteita, mutta jos jossakin paljastetaan uusi muistomerkki, niin pitäähän se käydä paikan päällä. Siksi siis kääriydyin ajotamineisiin ja pakkasin kameran satulalaukkuun. Sillekin olisi siis käyttöä...
Miehikkälän vanhan paloaseman sireeni 

Palosireeni muistomerkkinä

Miehikkälässä kurvasin suoraan uuden paloaseman pihamaalle ja siellä se kökötti tuo Instagramista bongaamani muistomerkki. Ei muuta kuin prätkä parkkiin ja kuvia nappailemaan. Kyseessä on 20.9.2019 Kymenlaakson pelastuslaitoksen paljastama muistomerkki, joka jäi jäljelle vuoden alussa puretusta vanhastapaloasemasta. Betoniseen jalustaan kiinnitetty vanha palosireeni toimii loistavasti yhdistävänä tekijänä vanhan ja nykyisen paloaseman välillä. Onhan tuolla vanhalla sireenillä ikääkin jo reilusti, koska se on vuosimallia 1955.
Palosireenin laatta kertoo oleellisen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita