sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Rautjärvi / Torsometsä

Tänään ei ole vuorossa mikään perinteinen muistomerkki, vaan kyseessä on Etelä-Karjalaa kohdannut hätätilanne, missä piskuinen Rautjärven kuntakeskus Simpele sai kokea luonnonvoimien myllerryksen. Kuten arvata saattaa, niin luontohan siinä otti voiton. Viikon sisällä kaksi helvetillistä myrskyrintamaa puhalsi Simpeleen ylitse aiheuttaen tuhoa, mikä näkyy vieläkin paikallisessa maastossa.
Torsometsä

Kyllä luonto korjaa tämänkin näkymän aikanaan

Minullakin oli oma osani tuossa tuiverruksessa, koska ajelin noiden kahden myrskyn välillä Joensuuhun kaverini luokse kylään. Paluumatkalla piipahdin kaverini äidin luona katsomassa, että onko hänen tontillaan sattunut vahinkoja. Paikka olikin ihan helvetillisessä kunnossa myrskyjen jälkeen ja näky oli kuin Danten helvetistä. Kattopeltejä pitkin ja poikin Simpelettä ja puita kaatuneina sekä kaikki tiet olivat vihreän havumaton alla piilossa. Näky oli todellakin karsea....
Muistotaulu

Muistoksi näistä kahdesta myrskystä, Astasta ja Veerasta, jätettiin siivoamatta kaatunutta metsää ja nimettiin se Torsometsäksi. Vielä liki kahdeksankin vuoden jälkeen jälki on melkoisen karua nähtävää. Nyt paikalla on muistotaulu, kertomassa noiden kahden myrskyn aikaansaannoksista Rautjärvellä. Toki muuallakin kuin tällä Torsometsän alueella on vieläkin nähtävissä myrskyn jälkiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita