torstai 24. joulukuuta 2015

Kouvola / Muisto*

                                                                       Uniklubi "Tuhka"

Jouluaatto ja blogikin heittäytyy muutamaksi päiväksi hyvin ansaitsemalleen tauolle. Lienee siis aika toivottaa kaikille blogin lukijoille hyvää joulua ja kaikkea semmoista. Syökäähän itsenne pinkeäksi ja nauttikaa muutamasta rauhallisesta vapaapäivästä, koska eihän siihen kauaa mene, kun arki iskee taas täysillä. Vaan sitä ennen otetaan rennosti ja vietetään laatuaikaa....
Polun päästä löytyy uurnalehto ja "Muisto-patsas"

Ennen joululomalle siirtymistä julkaisen yhden kohteen Kouvolan vanhalta hautausmaalta. Kyseessä Matti Peltokankaan "Muisto" patsas, joka tunnetaan myös toisella nimellä "Siunaa ja varjele". Tällä teoksella Matti Peltokangas voitti ensimmäisen palkinnon vanhan hautausmaan uurnalehdon muistomerkkikilpailussa vuonna 1983. Kaksi vuotta myöhemmin patsas oli valmis paljastettavaksi ja siitä lähtien se on varjellut uurnalehtoon sijoitettuja. Hieno ja ilmeikäs figuratiivinen pronssiin valettu hahmo vartioi paikan miljöötä omalla rauhallisella olemuksellaan. 
Matti Peltokankaan "Muisto"
Toisesta kuvakulmasta

Hyvää joulua kaikille toivottaapi Willimies ja Willilady

Päivitys 7.5.2019
Muistomerkki on pystytetty yhteiseksi muistomerkiksi kaikille Kouvolan vanhan hautausmaan muistolehtoon haudatuille ja sodissa kaatuneille sekä kadonneille vainajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita