perjantai 11. joulukuuta 2015

Miehikkälä / Valkoisten muistomerkki

                                                      Carburators "Burnout"

Vaikka norjanpoikien videossa lauletaan jenkkiautoilla suoritettavista burniksista, niin eihän siitä mihinkään pääse, että Willimieheen on iskenyt pahimman sortin burnis. Alkaa taivalletut kilometrit olemaan liikaa niinkin elämään positiivisesti suhtautuvalle sällille kuin minä olen.... Ei vaan perkule jaksa tehdä mitään enää työpäivän jälkeen! Pään sisällä asioiden setviminen ja niistä murehtiminen on vaan nyt liikaa ja jo muutaman viikon olen mennyt eteenpäin joillakin ihme varapattereilla, vähillä yöunilla sekä oluen voimalla. En osaa sanoa, miksi viime viikot ovat olleet niin rankkoja, mutta nyt taitaa olla mailimittarissa liikaa maileja ja kieppimittarissa liikaa kierroksia. Nyt on ihan pakko hellittää ja ottaa iisimmin, koska muuten tässä saa vielä sydänkohtauksen tai jonkun muun vakavan sairauden.....
Vapaussodan muistomerkki

Stressinpoiston aloitankin julkaisemalla viime kesän Miehikkälän reissulta kuvaamallani kohteella. Kyseessä on sisällissodan valkoisen osapuolen pystyttämä muistomerkki, mikä sijaitsee Miehikkälän kirkon takana hautausmaalla. Kyseisen muistomerkin tekijöistä ja pystytysvuodesta en osaa sanoa yhtikäs mitään, joten siksi julkaisenkin tämän vaillinaisilla tiedoilla, koska tiedän muutaman päivän kuluttua saavani sähköpostia, missä kerrotaan tiedot. Pääsenpä sitten päivittämään tiedot kohdilleen.
Komia muistomerkki

Se vähä mitä osaan kohteesya sanoa on seuraavaa: Kyseessä on punagraniittinen kivenmurikka, jonka ympärillä on kivillä aidattu alue. Kovin vanhalta se ei vaikuta, mutta siinä suhteessa saatan olla toki väärässäkin? Lisäksi muistomerkkiin on kaiverrettu kuuden miehen nimet, joista viiden tiedot löytyivät 1918 sisällissodan tietokannasta. Muutama heistä oli kuollut taisteluissa ja muutama murhattu. Ilmeisesti joutuivat punaisten vangeiksi? 
Kuusi nimeä, joista viiden tiedot löytyivät....

Nyt jään odottavalle kannalle ja toivon saavani lisätietoja aiheesta.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita