maanantai 11. tammikuuta 2016

Käkisalmi / Leninin patsas

                                              51 koodia "Kuuluisa"

Viime kesänä piipahdimme Williladyn kanssa Käkisalmessa ja kaikenlaista mielenkiintoista kuvattavaa tarttui taas kameran muistikortille. Suomalainen aika näkyy vielä kaupungissa monin eri tavoin ja se selviää teille lukijoillekin, kunhan kerkeän Kouvolan kohteiden jälkeen keskittyä Käkisalmen lukuisiin muistomerkkeihin. Mutta koska jostainhan se on niidenkin esittely aloitettava, niin laitetaanpa jälleen yhden kuuluisan vallankumouksellisen patsas julkisesti esille.
Käkisalmen Lenin-patsas ja lokki

Kyseessä on Käkisalmen torilla sijaitseva V.I.Leninin patsas. Samasta miehestä tuntuu löytyvän melkoinen määrä patsaita Karjalan kannaksen alueelta, joten laitetaan joukon jatkoksi Käkisalmelainen versio. En enää edes muista, montako Lenin-aiheista patsasta/muistomerkkiä olen jo julkaissut, mutta sen voin luvata, että muutama niitä on vielä tuloillaan.

Kaiken lisäksi olen vieraillut muutamassa erikoisessakin paikassa kannaksen alueella, mitkä liittyvät kiinteästi niin Venäjän kuin Suomenkin historiaan Leninin toiminnan kautta. Nekin odottavat omaa vuoroaan, koska niihin minun pitää perehtyä hivenen paremmin ennen julkaisua. Voin kuitenkin vakuuttaa, että erikoisista paikoista on kysymys...
Lieneekö samaa valumuottia käytetty satoihin vastaaviin Lenin-patsaisiin?

Tämä Käkisalmen Lenin patsas on pystytetty vuonna 1966, mutta mitään tarkkaa tietoa minulla ei asiasta ole, koska suomenkielisistä lähteistä ei löytynyt yhtään mitään lisätietoa. Venättää en sen sijaan osaa lukea enkä muuten puhuakaan, joten niistä ei ole minulle mitään apua näiden venäläisten kohteiden esittelyssä, valitettavasti!

Ehkä joku lukijoistamme osaa kertoa tästä meitä enemmän?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita