keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kouvola / Isänmaan puolesta                                                    Juha Tapio "Eläköön"      

Kylläpä oli taas melkoinen ilta eilen. SaiPa näytti taas, kuinka käy, jos ei laita kaikkea osaamistaan peliin. Lisäksi kun vielä sydänkin oli jäänyt pukukoppiin, niin voittoa on turha hakea, eikä sitä sitten tullutkaan. Samankaltainen asenne riivaa tällä hetkellä itseänikin. Kaikki tekeminen tuntuu olevan vähän näennäistä yrittämistä ja jälkikin on sitten sen mukaista! 

Kaiken kiireen ja toimettomuuden keskellä olen epätoivoisesti yrittänyt järjestellä ottamiani valokuvia järjestykseen ja samaan aikaan kaivaa esiin ensi kesän kuvauskohteita. Vaan kun ei oikein onnistu. Tämäkin homma vaatisi ehdottomasti kiireetöntä aikaa, jotta saisin keskittyä hommaan rauhassa. Höseltämällä saan taas aikaan sen, että saan kurvailla samoilla tienoilla moneen kertaan. Eipä silti, parastahan nuo kuvausreissut ovatkin.

Ensi kesän Suomen reissuista olisi tarkoitus toteuttaa Iitin, Kouvolan, Pyhtään ja Kotkan kuvausreissut. Tämän lisäksi Venäjän puolella olisi tarkoitus käydä Sortavalassa, Valamossa ja Metsäpirtissä. Eiköhän noilla retkillä taas jokunen muistomerkki ja patsas saada valokuvattua, jotta riittää jatkossakin kohteita esiteltäväksi?
Isänmaan puolesta

Koska uusien kohteiden valokuvaamiseen menee vielä aikaa, koska ovat tällä hetkellä lumihankien alla, niin siirrytäänpä viime kesäisten kuvien pariin. Tällä kertaa siirrymme eilisen Koiviston tykkimuistomerkin jälkeen takaisin Kouvolaan, missä vierailimme viime heinäkuussa.
Muistomerkki takaa

Yksi ensimmäisiä kohteitamme tuolloin oli Kouvolan Lääninpuistossa sijaitseva Isänmaan puolesta veistos, mikä on tehty kouvolalaisten sankarivainajien muistomerkiksi, jotka kaatuivat talvi- ja jatkosodassa. 
Muistomerkki edestä

Muistomerkki paljastettiin 30.11.2009, jolloin tuli kuluneeksi 70 vuotta talvisodan alkamisesta. Teos on kiiltäväksi hiotun mustan graniitin päälle asetettu harmaagraniittinen torso, jollaisia tekijä jaalalainen kuvanveistäjä Marjo Lahtinen-Tapper on toteuttanut töissään jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Teoksen miehen torso, kuvastaa kaikkia isänmaalleen henkensä antaneita sotilaita sellaisena kuin teoksen suunnitellut ja toteuttanut Marjo Lahtinen on asian nähnyt.
Jalustaan on kaiverrettu sankarien nimiä

Työn toteutti Marjo Lahtinen Korpilahden kiviveistämöllä, käyttäen materiaalina paikallista kiveä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita