torstai 28. tammikuuta 2016

Kouvola / Pesäpalloilija-patsas

                                                        JJ Cale "Going down"

Kouvolan keskustasta löytyy urheiluaiheinen patsas, jonka muistan nähneeni ensi kerran joskus pikkupoikana istuessani isäukon kyydissä Minin takapenkillä. Miksi me tuolloin piipahdimme Kouvolassa, on jäänyt mysteeriksi? Ainakaan se ei saanut aikaan kipinää pesäpallon peluuseen, kosko vieläkään en kummemmin välitä tästä kansallispelistämme. Päinvastoin, minusta se on pitkäveteinen ja tylsä peli. 
Onni Pursiaisen pesäpalloilija-patsas

Moni kouvolalainen ajattelee kaiketi toisin, koska peliä pelataan korkeimmalla sarjatasolla ja se jaksaa vetää väkeä. Ehkä juuri pelin pitkien perinteiden ansiosta Kouvolassa, päättivät paikalliset Onni Paavola ja Otso Paavola lahjoittaa pesäpalloilija-patsaan Kouvolan kaupungille. Kyseiset herrat olivat innokkaita pesäpalloilun ihailijoita, jotka halusivat kantaa kortensa kekoon Kymenlaaksolaisen pesäpallon puolesta.
Vain pallo puuttuu....

Niinpä Onni Pursiaiselle annettiin tehtäväksi suunnitella ja valmistaa pesäpalloilija-patsas, joka sijoitettiin nykyiselle paikalleen juhlamenoin 25.7.1968. Patsas on kunnianosoitus Kouvolan Pallonlyöjien työlle ja Kouvolan kaupungille pesäpallon tukemisesta. Voiko yksityishenkilönä enempää rakastamalleen lajille omistautua? Pitänee ehkä itsekin aktivoitua ja alkaa suunnittelemaan SaiPa-patsasta Kisapuiston edustalle tulevan kevään mitalin kunniaksi....  

1 kommentti:

  1. Onni Paavola oli Hamlnalainen ja pesäpallon suomen mestari. Ei pelkkä lajin ihailija��
    Otso Paavola oli hänen veli joka asui Kouvolassa mutta oli Hamlnasta alunperin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita