lauantai 30. tammikuuta 2016

Kouvola / Kouvolan kolmoset

                                           Los bastardos Finlandeses "Road fever"

Masentava aamu. SaiPa otti eilen kuokkaan joltain kymenlaaksolaiselta lätkäjengiltä ja tänään yrittävät vieläpä voittoa uudemmen kerran. Mikä meidän SaiPaa vaivaa, kun loistopeliä seuraa huono peli ja hävitään kaikille häntäpään joukkueille? Onko asenteessa vikaa vai mistä lienee kysymys? Kaikesta huolimatta uskon vielä vakaasti SaiPan ottavan mitälin keväällä. Niissä tunnelmissa unohtuu huonot pelit ja kauden aikana kertyneet tappiot. Antaa kouvolalaisten hekumoida aikansa, koska vielä tulee meidänkin vuoromme...
Kouvolan kolmoset

Tämän päivän kohteeni kuvastaakin ehkä parhaiten kouvolalaisten eilistä juhlamieltä, kun voittivat SaiPan ensimmäisen kerran ties kuinka pitkään aikaan. Tilastoistahan tuo kaiketi selviäisi, mutta en jaksa kaivella. Mitätön pikkudetalji, millä ei ole isommassa kuvassa mitään merkitystä.
Paljasta pintaa Keskuspuistossa

Eilistä tunnelmaa kuvastaa hyvin Kouvolan Keskuspuistossa sijaitseva patsas - Kouvolan kolmoset. Kyseisen Pauli Koskisen suunnitteleman kolmea alastonta poikaa esittävä veistos on paljastettu nykyisellä paikalla 31.8.1968. Itse asiassa patsas paljastaa vieläkin melkoisen paljon! Tämän pronssisen työ teki Taidevalimo Pekka Halonen Lapinlahdelta. 
Lisää paljasta pintaa, mutta eri kulmasta

Patsaan historiasta sen verran, että se on paikallisen liikemiesyhdistyksen lahjoittama ja se esittää kolmea nuorta miestä pyrkimässä maaliin. Samalla se myös symboloi talouselämän kolmen, teollisuuden, kaupan ja palvelualan sekä liikenteen yhteistoimintaa. Samalla se myös kuvastaa yrittäjähenkeä ja tulevaisuudenuskoa. Toivottavasti Kouvolan lätkäporukan tulevaisuudenusko kokee tänään kolauksen Kisapuistossa ja SaiPa palaa voittojen tielle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita