maanantai 4. tammikuuta 2016

Kouvola / Kalastava karhu


                                           Deep Purple "Sometimes I feel like screaming"

Taas näitä aamuja, jolloin ei olisi kannattanut herätä ollenkaan. Kammottava pakkanen ja autoon pitää käydä hakemassa uusi akku. Onkin sitten melkoisen mukava vaihtaa siihen akku paikalleen pihamaalla tässä säässä. No pakkohan tuo on töihinkin päästä, joten ei kait siinä auta muu kuin uhrautua! Hauskaa on siis tarjolla koko päiväksi... Toisaalta vastahan tästä on viikko, kun ajattelin tyrkätä kanootin veteen Tapaninpäivänä ja lähteä kalaan omalle lammelle. Suunnitelma tosin kariutui järkyttävään tuuleen, onneksi!
Kouvolan Kalastava karhu

Koska itse en päässyt tuolloin kalaan, niin jotenkin tuo pettymys pyöri viime yönäkin mielessä. Sen takia blogiesittelyn saa Kalastava karhu-teos Kouvolan ydinkeskustan alueelta. Tämä punagraniittinen Laurilan Tuuren suunnittelema ja Leo Mäen kivestä muotoilema kivinen karhu-patsas on ollut jo 30.4.1959 asti kaikkien kouvolalaisten ilona. 

Karhu-patsas oli Kouvolan kauppahallin ja torinseudun yrittäjien yhteinen hanke, millä haettiin viihtyisyyttä Kauppatorin ympäristöön. Kustannuksiin osallistuneiden yrittäjien nimet onkin mainittu patsaan jalustassa sijaitsevassa laatassa, minkä poikkeuksellisesti unohdin kuvata! Lienee syytä käydä korjaamassa oma virheeni seuraavalla reissulla....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita