torstai 21. tammikuuta 2016

Terijoki / Samu Sirkan patsas


                                          Pelle Miljoona "Kun aurinko paistaa"

Tänä aamuna taas pakkasmittari näyttää huimia lukemia ja on pakko sanoa, että alkaa ottamaan ohimoon nämä pakkaset. Toista oli viime suvena kun vietimme Williladyn kanssa jokusen päivän Terijoella. Tuolloin hellettä piisasi ja olihan tuolla mukavaakin. Samalla reissulla piipahdimme näet katselemassa keisarillista kauneutta Pietarhovissa ja kameran linssiin tarttui tietysti muistomerkkejä ja patsaitakin.
Knallipäinen lukeva ötökkä

Yksi tällainen patsas minkä kuvasin oli Terijoen keskustassa sijaitseva "Samu Sirkan" patsas. Sen virallisesta nimestä, kuten tekijästäkään en valitettavasti osaa sanoa tuon taivaallista. Joka tapauksessa se saa ainakin minut hyvälle tuulelle ja saa vielä tänäänkin, kun muistelen lämpimiä kesäpäiviä Terijoella! Venäjältä tuntuu joka reissulta löytyvän erikoisia ja suomalaisesta ajatusmaailmasta poikkeavia teoksia. Vastaavia olisi kiva nähdä rajan tälläkin puolella.  
Taideteos, millaista ei Suomesta taida löytyä....

Valitettavasti ei tullut katsottua, että oliko tämä lukevaa muurahaista/sirkkaa esittävä patsas mahdollisesti kirjaston tai jonkun muun kulttuurilaitoksen edustalla? Ainakin itse sijoittaisin patsaan jonkun sellaisen edustalle.

3 kommenttia:

  1. vaikuttaa et olis lasten kirjaston sisäänkäynnin edessä ...

    VastaaPoista
  2. Siinäpä juuri. Ja hahmona on muurahainen, jos sillä mitään merkitystä on ;-)

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita