sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Käkisalmi / Mowgli ja Baghera

                                           Juliet Jonesin sydän "Kummajainen"

Jep, tämä päivä on mennyt ihan reisille. Venäjälle suorittamani pikainen tankkausmatka otti melkein viisi tuntia aikaa! No toki piipahdin rautakaupassa ja ruokakaupassakin, mutta silti onnistuin haaskaamaan koko illan mokomaan reissuun. Olihan noilla naapurin tullimiehilläkin toki oma osansa tuossa hitaassa matkassa. Samaa pettymystä koko sunnuntai tai oikeastaan koko viikonloppu, kun Williladykin on sairastellut jo viikon ja tuntuu, ettei tuo tuosta enää tokene. Flunssa ja keuhkoputkentulehdus on paha yhdistelmä.
Uusiotaidetta

Sen sijaan viime heinäkuussa Käkisalmessa olimme kumpikin terveitä ja hellettäkin piisasi ihan riittämiin. Tuolloin kävelyretken reitille osui mielenkiintoinen patsas, joka oli harmaagraniittisen jalustan päällä. Ihmettelin jo tuolloin, että paikalla on joskus aiemmin ollut joku muu teos. Nyt tiedän olevani oikeassa, mutta en vaan vieläkään tiedä, että mikä patsas tai veistos tässä on aiemmin sijainnut?
Mowgli ja Baghera
Jos en osaa sanoa aiemmasta teoksesta yhtään mitään, niin osaa kyllä sanoa tästäkään. Jotensakin on vain hauskaa löytää viidakkokirjaan liittyvä Mowgli keskeltä Käkisalmen puistoa. Ympäristöhän ei ole näillä leveysasteilla kovinkaan viidakkoinen, mutta kyllähän Käkisalmi on näkemisen arvoinen. Upea ja etenkin siisti venäläinen pikkukaupunki, missä on jäljellä vielä paljon suomalaisten ajalta. Käykää kurkkaamassa tai jos ette jaksa mennä paikan päälle, niin katsokaa upeimmat kohteet täältä Willimiehen jäljillä blogista.
Sama jalusta kuvattuna 22.8.1941 (Lähde SA-kuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita