tiistai 17. toukokuuta 2016

Viipuri / Laivastonmies rintakuva


Leepy Sleepers "Kuka mitä häh?"

Blogin kuvausreissuilla on matkaan tarttunut tuolla Venäjän maalla kaikenlaisia valokuvia, joiden kohteesta en osaa sanoa yhtään mitään. Tämän päiväinen blogipostaus kuuluu juuri tuohon joukkoon. Minulla ei ole tästä tietoa, joten suoritan vain lyhyen esittelyn.
Tuntematon v.1935 rakennettu talo, laivastonmies puiden takana...

Viipurissa vuonna 1935 rakennetun rakennuksen pihapiiristä löytyy valkoiseksi maalattu betoninen rintakuva punalaivaston miehestä, minkä eteen on sijoitettu iso ankkuri. Kyseessä on joskus aikoinaan ollut ilmeisesti joku laivaston sankari? Nykyisin ympäristö viittaa raakasti siihen, että aikoinaan ilmeisesti laivaston käytössä ollut rakennus on tyhjillään, koska piha-alue on rapistunut ja hoitamaton. Enemmän minua kiinnostaakin, että mikä tässä rakennuksessa on ollut ennen sotia, koska rakennushan on suomalaisten tekemä? Toki myös rintakuvan miehen henkilöllisyys kiinnostaa ja mitä merkittävää hän teki saadakseen rintakuvan...
Laivastonmies ankkureineen

Jos osaat vastata näihin kysymyksiin, niin ota yhteyttä. Päivitämme tiedot mielellämme kohdilleen, mutta tällä kertaa meillä ei ole vastauksia, joten käännymme todellisten asiantuntijoiden puoleen... 

1 kommentti:

  1. Pyöreen tornin hämärä16. elokuuta 2016 klo 15.00

    Kuvan rakennuksessa on sijainnut ennen toista maailmansotaa Viipurin teollisuuskoulu ja Suomen sahateollisuuskoulu. Patsaan kuva ei kai esitä varsinaisesti ketään tunnettua henkilöä. Mielestäni muistomerkki ympäristöineen on pantu kuntoon kuvan ottamisen jälkeen (?) ja pystin kyljessä olisi nykyisellään metallilätkä ilmeisesti sodassa 1941-45 menehtyneille merisotilaille, mutta asianhan voi jokainen käydä tarkastamassa poiketessaan Viipurissa.

    Mainittakoon vielä sellainenkin seikka, että rakennuksen vieressä olevalla ent. Koivistonkadulla eli nyk. Gagarinalla ("kuvan ottajan selkäpuolella")on vielä havaittavissa ent. raitiovaunulinjan paikka. Se on kulkenut nykyisessä "kukkapenkissä" kaistojen välissä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita