sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Käkisalmi / Josif Stalin

Nyt maailman kirjat ovat sekaisin. Willimies on myynyt itsensä markkinavoimille ja sallinut omassa blogissaan mainokset! Tuskin niiden tuotto minusta vielä miljonääriä tekee, mutta jospa ne vaikkapa riittävät Willimiehen lempijuomaan Pirkka-olueen kerran vuodessa. Olisihan se jotain sekin... Olin blogin alusta lähtien mainoksia vastaan, mutta kun rahatilanteeni on jatkuvasti kriisissä, niin ajattelin nyt kokeilla tätä keinoa, jotta minulla olisi ensi suvena mahdollisuus jatkaa kuvausreissuja, mitkä muuttuvat jatkuvasti kalliimmiksi kohteiden kaukaisten sijaintien johdosta. 

Tällä hetkellä olen laskenut, jotta ensi kesän kuvausreissuja Suomen alueella tulee olemaan kaiketi neljä kappaletta, minkä lisäksi Venäjälle on tiedossa ainakin kymmenkunta päivän mittaista retkeä. Näiden lisäksi tarkoitus olisi tehdä kaksi pitempää reittiä, jotka suuntautuvat Laatokan Karjalaan. Ne vaativat jo jonkinmoista matkabudjettia yöpymisineen. Joten siinä muutama syy blogin kaupallistamiseen ja mainosten hyväksymiseen. Tuskinpa nuo meitä ihmeemmin häiritsevät jatkossakaan, mutta voittehan niitä aikanne kuluksi klikkailla vaikkapa tylsän työpäivän lomassa, niin saatte jatkossakin lueskella ja katsella kuvia reissuiltani. 
Maastoajoneuvo vaativalle kulkijalle

Tällä kertaa joudutte tyytymään kohteeseen, mikä esittelee teille Venäjan kansallisajoneuvon tai oikeammin kaksi sellaista, nimittäin panssarivaunut Käkisalmen linnan edustalta. Useammin kuin kerran olen toivonut omistavani panssarivaunun, millä päräyttäisin paikan päälle johonkin syrjäiseen kyläpahaseen. Olen nimittäin joutunut kääntymään ympäri jokusen kerran, koska eteenpäin ei vaan enää pääse. Silloin olisi ollut tankille kysyntää! Toki tähän asti olen välttynyt pahemmilta jumiin jäämisiltä ja rengasrikoilta, mitkä ovat jokapäiväisiä Venäjän syrjäteillä.
Vakuuttava näky vastaantullessa. Kuvassa ISU-152

Olihan siellä jokin kivilaattakin jalustaan kiinnitettynä
Tarkalleen en ymmärrä, että miksi tänne Käkisalmeen on nämä kaksi kulkupeliä laitettu nähtäväksi, koska puna-armeija ei koskaan päässyt taistellen tänne asti vaan saivat sen lahjaksi rauhanteossa 1944. Silti voimaa ja mahtia esitellään näilläkin nurkilla. Eipä siinä mitään, koska pääsin minäkin nyt kokeilemaan miltä panssarin päällä seisoskelu tuntuu. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo useampi vuosikymmen ja silloin pääsin tutustumaan ainoastaan tankin pohjan niittauksiin ja hitsaussaumoihin Suomen armeijan urheuskokeessa.


IS-3 tankin muistolaatta
Melkoisia mörköjähän nämä kumpikin on ja täytyy tunnustaa niiden kiehtovan mieltäni. Pääsisinpä joskus mokoman mörököllin puikkoihin...mielummin IS-3 tankkiin, jos valita saisi. Näyttää näet melkoisen räyhäkkäältä peliltä.
IS-3, mikä on nimetty Josif Stalinin mukaan

Tämä tankkimalli on nimetty Josif Stalinin mukaan, mutta kyseinen IS-3 ei kerinnyt toisen maailmansodan taisteluihin, mutta osansa se sai kyllä myöhemmin taistelukentillä, kun unkarilaisia laitettiin kuriin vuonna 1956. Tarkemmin voit tutustua tankin historiaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita