perjantai 11. marraskuuta 2016

Kouvola / Voikkaan kirkko

Willimies on nyt ihan puhki. Onneksi kuitenkin pitkiä työpäiviä sisältänyt työviikko alkaa kääntyä loppusuoralle ja pakollisista töistä jäljellä on enää vain lumityöt. Saatiin tuota valkoista ja kylmää näemmä ihan riittävästi maahan. Mukavaahan se on, mutta työtähän tuo teettää... Jos on ollut kylmää kyytiä, niin kylmää kyytiä on saanut myös itselleni rakas SaiPakin. Näiden isojen asioiden edessä lieneekin syytä hetkeksi hiljentyä ja siirtyä kirkkomiljööseen.

Kouvolan varuskunta-alueelta on nyt kaikki tiedossani olleet muistomerkit ja -laatat esitelty, joten pitää esittelyissä jatkaa hivenen toiselta puolelta nykyistä Kouvolaa. Siirrymme tällä kertaa Voikkaalle ja aloitamme alueen muistomerkkien esittelyn hivenen uskonnollisemmin esittelemällä Voikkaan vuonna 1925 rakennetun kirkon.

Kyseisen Voikkaan kirkon alku oli vähän vaatimattomampi, sen toimiessa vuodesta 1925 lähtien arkkitehti Volmari Forsbergin suunnittelemissa tiloissa. Ajastaan tila kävi ahtaaksi ja suunnitelmissa häämötti rukoushuoneen päivittäminen kirkoksi. Muutostyöt tehtiin vuoden 1961 aikana arkkitehti Veikko Larkaksen suunnitelmien mukaan ja se vihittiin vielä samana vuonna kirkoksi.
Voikkaan kirkko nykyasussaan

Voikkaan kirkko on yhä toiminnassa vuonna 2004 peruskorjatuisssa tiloissa. Unohtaa ei sovi myöskään kirkon edustalla olevaa vuonna 1959 rakennettua kellotapulia. Samoissa tiloissa toimii myös seurakuntakeskus tänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita