perjantai 4. marraskuuta 2016

Kouvola / Salpausselän IT-patteriston muistolaatta

Willimies oli aikoinaan armeijassa kranaatinheitinmiehenä, joten nämä tykistöjutut ovat itselleni vähän vieraita. Heittimillä tehdään tuhoa lähialueille, mutta tykistö- ja ilmatorjuntamiehet ampuvat kohteita, jotka ovat kaukana. Sen kummempaa en aiheesta tiedäkään, mitä nyt yritin edes vähän perehtyä aiheeseen tätä juttua varten.
Muistolaatta sijaitsee tämän punatiilisen rakennuksen päädyssä

Kouvolan kasarmialueella yhden punatiilisen rakennuksen päästä löytyy seinästä muistolaatta, mikä kertoo nykyisin Vekaranjärven varuskunta-alueeella sijaitsevan Salpausselän IT-patteriston historiasta. Yksikkö on käsittääkseni alunperin perustettu Viipuriin vuonna 1928, minkä jälkeen se on siirtynyt aluksi Lahteen. Sieltä yksikkö siirtyi vuonna 1968 Kouvolan kasarmialueelle vaikuttaen alueella aina vuoteen 1989. Silloin edessä oli siirto Haminaan, mistä yksikkö siirtyi nykyiselle asemapaikalleen Vekaranjärvelle.

Muistona Kouvolan ajasta seinään kiinnitettiin muistolaatta kertomaan yksikön kouvolalaisesta historiasta. Vielä vanhemmasta ajasta voitte lukaista täältä, missä kerrotaan talvisodan aikaisesta Kouvolan ilmatorjunnan historiasta.
Salpausselän IT-patteriston muistolaatta

Muistolaatan paljastamisajankohta oli 29.12.1989 ja sen suunnitteli sekä valmisti teknikkoluutnantti evp Altti Heiskanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita