maanantai 7. marraskuuta 2016

Kouvola / Varuskuntasoittokunnan muistolaatta

Mielenkiintoinen syksy on taas käsillä. Amerikassa ratkaistaan, kumpi huonoista vaihtoehdoista valitaan presidentiksi ja meitä suomalaisia taas askarruttavat venäläisten maakaupat. Lisäksi moni muu tärkeä asia odottaa ratkaisua, mutta kaiketi meidän pitää odottaa kevään kuntavaaleihin saakka. Silloin selvinnee puolueiden voimasuhteet, mitkä vaikuttavat tuleviin päätöksiin. Tulos on sinänsä sama, koska muutosta ei tähän maahan saa aikaan kukaan, ennen kuin asiat ovat totaalisen jumissa. Valitettavasti olen niin pessimistinen asian suhteen...tarvittaisiin hivenen taisteluhenkeä!

Aikoinaan kaikki armeijat marssivat rumpujen pärinän säestyksellä taisteluihin, mutta nykyisin tällainen aika on ohitse. Silti kaikki varuskunnat ylläpitivät aikoinaan omia soittokuntia osittain vanhojen perinteiden mukaisesti. Valitettavasti nykyisenä rajoitettujen resurssien aikakaudella niistä tunnutaan luopuvan kulueränä. Harmillista, koska perinteet ovat keskeinen osa nykyistä identiteettiämme ja jo sinänsä vaalimisen arvoista.
Entinen päävartiorakennus oli soittokunnan tilana 31.12.1989 asti

Kouvolan varuskunta-alueella toimi myös varuskuntasoittokunta vuosikymmenien ajan, mutta lopulta vuonna 1989 sekin tie oli kuljettu loppuun. Soittimet piti pakata ja siirtyä toiseen paikkaan puhaltelemaan torviin ja paukuttamaan rumpuja. Soittokunta siis lakkautettiin.
Soittokunnan muistolaatta

Perinteistä jäi jäljelle vain Kouvolan varuskuntasoittokunnan kilta ry, mikä osaltaan on ylläpitänyt perinteitä muistolaatan muodossa. He kustansivat messinkisen muistolaatan entisen päävartiorakennuksen seinään, missä soittokunta toimi 31.12.1989 asti. Messinkinen muistolaatta on entisen soittokunnan soittajan luutnantti evp Kunto Siitosen käsialaa. Muistolaatta paljastettiin 24.4.2004.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita