perjantai 24. toukokuuta 2019

Kouvola / Isänmaan puolesta

Kouvolan Jaalassa olen käynyt  kuvausreissuilla kahdesti aiemmin, mutta pitihän 20.4 käydä paikan päällä vielä kolmannenkin kerran. Jostain ihmeen syystä ajaessani autolla Jaalan hautausmaalle nousevaa mäkeä, en ole huomannut tätä muistomerkkiä! Yleensä ajellessani itselleni oudoissa paikoissa, katseeni harhailee tienvieriä ja talojen seiniä siltä varalta, että löytäisin itselleni tuntemattoman muistomerkin tai -laatan. Moni kohde onkin löytynyt tällä tappavan tehokkaalla menetelmällä. Tämä ei kuitenkaan osunut minun eikä Williladyn silmiin.
Tätä mäkeä olemme nousseet autolla ainakin kahdesti, mutta emme huomanneet muistomerkkiä!

Muistomerkki on tyylikäs

Jaalan veteraanikivi Isänmaan puolesta

No nyt kolmannella kerralla se löytyi, kun meillä oli tietoa tällaisen muistomerkin puuttumisesta blogissamme. Korjataan nyt lopultakin tämä virheemme ja esitellään sotaveteraanien muistokivi isänmaan puolesta 1939 - 1945.

Muistomerkin alku tapahtui, kun maanviljelijä sekä sotaveteraani Vaito Soimakallio löysi tilaltaan tämän kivenmurikan ja päätti, että tässäpä hyvä aihiomuistomerkiksi. Hän itse myös suunnitteli tämän isänmaan puolesta muistomerkin. Siinä on pronssinen tammenlehvä, vuosiluvut 1939-1945 ja teksti, isänmaan puolesta. Muistomerkki paljastettiin vuonna 1988 ja siitä lähtien sille on laskettu kukkia ja seppeleitä niin itsenäisyys-, kansallisena veteraani- ja kaatuneiden muistopäivänä.

PS. Kaikille lukijoille tiedoksi, että parina seuraavana päivänä ei Facebookryhmään tule muistutusta uudesta julkaisusta. Willimies näet lähtee assistentti Pirhosen kanssa kuvausreissulle Laatokan Karjalaan tänään heti työpäivän jälkeen. Tiedossa on taas muistomerkkien bongausta! Parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita