maanantai 20. toukokuuta 2019

Kouvola / Tankkiesteen muistolaatta

Takana on nyt tiukka rypistys. Viime viikolla kaikki illat kuluivat maatilallamme puuntaimien istutuksessa. Ensin normi duunipäivä, jonka jälkeen poljettiin mäntyjä kankaaseen. Kroppa alkoi jo loppuvaiheessa vähän valittamaan, joten tällä osastolla kaivataan lisää liikuntaa! Sitä onkin taas ensi viikonloppuna tiedossa, kun syöksymme Laatokan Karjalaan kuvausreissulle. Nyt ei tarvitse tehdä työtä, mutta istumalihakset tulevat olemaan kovilla....

Palataan kuitenkin asiaan ja jatketaanpa samalla teemalla kuin eilenkin. Ainoastaan paikka vaihtuu nyt Utista Valkealaan. Täältä hautausmaan aidan vierestä löytyy panssariestekiviä, joista yhteen on kiinnitetty muistolaatta kertomaan paikan historiasta.
Tankkiesteen muistomerkki sijaitsee aivan hautausmaan nurkalla


Muistomerkki

Kiveen kiinnitetty muistolaatta

Nämä kivet on pystytetty talvisodan jälkeen vuonna 1940 ja koskaanhan niitä ei tositoimissa ole tarvittu, mikä on pelkästään positiivinen asia. Sen sijaan tänä päivänä ne sopivat oikein hyvin muistomerkiksi ja niinpä niistä yhteen onkin kiinnitetty muistolaatta Valkealan kirkonkylän kyläyhdistyksen toimesta 4.6.2012. 

Muistolaatassa lukee: "1940 Kymijokilinja Tankkieste. Lappalanjärvi - Harjunmäki. Valkealan kirkonkylän kyläyhdistys 4.6.2012". 

1 kommentti:

  1. Tuossa esteen takana nousevalla harjun reunalla on myös vanhoja sotilaskaivantoja. Panssariesteen kivet on enimmäkseen käytetty rakennusten kivijalkoihin vuosikymmenien kuluessa, vain tämä muutaman metrin pätkä jäljellä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita