maanantai 27. toukokuuta 2019

Kouvola / Vapaa-ajattelijoiden hautausmaa ja muistomerkki

Viikonlopun reissu Laatokan Karjalaan on nyt ohi melkoisen säätämisen ja kohkaamisen jälkeen. Lähes kaikki kohteet listaltani saimme kuvattua, mutta pari kohdetta ei halunnut tulla löydetyiksi tai sitten olin tehnyt pohjatyöt huonosti? Kivaahan tuolla oli, vaikka onhan nämä viikonlopun reissut aina rankkoja. Etenkin kun muutaman tunnin päästä pittää lähteä jo uudelleen. Tällä kertaa tosin luokkaretkelle oman valvontaluokkani kanssa. Yksi yö kylpylässä, niin taas on kesäloma lähempänä! Vaan asiaan.... 

Willimieshän on pakana pahinta sorttia, vaikka kiertelen säännöllisesti tutustumassa eri kirkkoihin ja hautausmaihin, niin Suomessa kuin muuallakin. Työni puolesta olen jopa pitänyt kirkossa joulupuheen 400 henkilölle, joten enpä tästä asiasta sen kummempaa painetta ole koskaan ottanut. Silti jotenkin kaipaisin Lappeenrantaankin samanlaista palvelua, mitä löytyy Kuusankoskella. No, onhan samanlainen Kotkassakin.
Vapaa-ajattelijoiden muistomerkki



Kuusankosken uuden hautausmaan kupeesta löytyy entisen Kuusankosken Vapaa-ajattelijain yhdistyksen, nykyisin pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijat ry, perustama hautausmaa. Yhdistys aloitti toimintansa 28.4.1946 ja vuonna 1949 yhdistys osti kunnalta hehtaarin maata hautausmaaksi. Nimekseen paikka sai Lepola.

Vuonna 1999 hautausmaalle rakennettiin taiteilija Ilkka O. Lehtisen suunnittelema muistolehto, joka mahdollisti uurnahautauksen ja tuhkan sirottamisen alueelle. Samalla kertaa alueelle pystytettiin yhdistyksen muistomerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita