keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Kouvola / Keski-Suomen rykmentin miesten hauta

Eilisen kohteen vieressä on toinenkin muistomerkki, joka ansaitsee tulla esitellyksi, vaikka tämä nyt ei liity mihinkään yksittäiseen tapahtumaan. Ajattelin julkaista tämän kuitenkin sen takia, että oma poikani palvelee varusmiehenä juuri nyt Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä ja ainakaan minä en haluaisi saada palveluspaikasta mitään ikävää ilmoitusta. Onneksi poika toimii panssarivaununkuljettajana, joten ihan mitättömistä törmäyksistä tuskin kranaatit rajähtelisivät. Silti ainahan siinä on tapaturman riski, kun ollaan tekemisissä räjähteiden kanssa.
Rauhan aikanakin asepalvelus voi olla vaarallista



Tähän hautaan on näet haudattu 11 miestä, jotka suorittivat omaa asepalvelustaan joko Savon Jääkärirykmentissä vuosina 1918 - 1921 tai Keski-Suomen rykmentissä vuosina 1921 - 1939. Nämä vainajat menettivät henkensä rauhanajan asepalveluksessa ja heidät haudattiin Kouvolan vanhalle hautausmaalle joko omaisten puuttuessa tai sitten muista syistä. 

Harmaasta graniitista valmistetun muistomerkin pystytti paikalle Kouvolanseurakunta, Kouvolan sotilaskotiyhdistys ja Karjalan prikaati. Muistomerkki paljastettiin vuonna 1957 ja on nykyisin Kouvolan seurakunnan ja Karjalan prikaatin hoitovastuulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita