sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Kinnermäki / Kinnermäen kylä

Hyvin kuorsatun yön jälkeen heräsimme virkeinä uuteen aamuun Suojärven majapaikassamme Tamara guest housessa. Könysimme tukat pystyssä aamupalan syöntiin ja ahmimme kaikki eteemme laitetut muonat tuulentupaan. Eilispäivänä kokemamme nälkä oli taas hetkeksi taaksejäänyttä aikaa. Pakkohan se toki oli tankatakin, koska edessä olisi jälleen pitkä päivä!

Lada kiidätti meitä eteenpäin kohti ensimmäistä kohdetta, joka olisi Kinnermäen kylä. Matkallakin olisi ollut vaikka kuinka paljon hienoja kuvattavia kohteita, mutta päätimme ettemme pysähtyisi turhan takia, koska meidän olisi illaksi kerettävä Sortavalaan majapaikkaamme ja matkalla olisi lukuisia pysähdyspaikkojakin. Mikäs se olikaan matkustellessa, kun kerrankin tie oli oikein asfalttia ja niinpä matka taittuikin ripeästi. Ensimmäisen stopin teimme vasta, kun Suojärveltä olimme edenneet 60 kilometriä. Tuolloin olimme Jessoilan kylässä, mistä lähtisimme ajelemaan etelää kohti.
Suojärvi 60 ja Petroskoihin 72, oli aika kurvata etelään

Viitisen kilometriä Jessoilan risteyksestä saavuimme kylään, jonka nimeä en löydä edes kartasta. Kylä oli ränsistynyt, mutta täynnä upeita karjalaistaloja ja pakkohan meidän oli pysähtyä nappaamaan parit valokuvat. Lopulta maltoimme jatkaa matkaamme pieneksi hetkeksi, kunnes edessä oli silta yli kuohuvan kosken. Olimme saapuneet Salmenitsaan ja ylitimme juuri Suojokea. Oli taas muutaman kuvan paikka, vaikka vastaavia koskia oli matkalle osunut jo useita aiemminkin. 
Komea kylänraitti

Kunpa joku korjaisi tämän upean talon....

Kylän kirkko


Olisipa ollut virveli matkassa

Vastaavia näimme reissulla paljon


Suojoen ylittävä silta Salmenitsassa

Täältä matkamme jatkui Nuosjärvelle, joka oli itsellenikin tuttu paikka vuoden 2013 moottoripyöräretkeltä. Ostimme ruokatarpeita(meetvurstia ja colaa) ja jatkoimme matkaa Nuosjärveltä länteen, kunnes Vedlozeron kylän kohdalta käännyimme taas kohti etelää ja Kinnermäkeä, joka oli seuraava kuvauskohteemme. No, ei se minun listallani ollut, mutta kuljettaja halusi ehdottomasti näyttää minulle tuon paikan. 
Nuosjärven kuuluisa marketti oli kiinni

Nuosjärvi

Reissusänki
Saapuminen Vedlozeroon

Vauhdilla ylitse

Kaipaisi remonttia

Seuraava etappimme lopulta tulikin eteemme ja suoritimme pysähdyksen Kinnermäen kylään, missä oli kolme venäläistä bussia täynnä turisteja ja Espanjasta liikkeelle lähtenyt asuntoauto! Ihmettelin ihan oikeasti, että minne olin saapunut?

Kinnermäki on kylä, jonka vanhimmat rakennukset ovat yli 200 vuotta vanhoja, mutta kylässä asuu ympärivuotisesti vain viisi asukasta. Kesäaikaan monet ihmiset palailevat suvun omistamille taloille ja kylän asukasluku kasvaa melkoisesti. Yhteistoimin kylää on kunnostettu ja palveluitakin pyöritetään yhdessä. Täällä moni suomalainenkin on viettänyt yötä.

Kinnermäen kylänraittia


Paikallinen majoitusliike on toista sataa vuotta vanha

Assistentti ihmettelee bussien määrää

Smolenskin jumalanäidin tsasouna on 1700-luvulta

Roadtripilläkin voi kiikkua

Kinnermäen minuska.....taisin syödä mustikoita
karjalan kielen ja suomen kielen asema on hyvässä hoidossa



Täällä paikalla voisi rauhoittua arjen kiireiden keskellä....ei tartte mobiililaitteita

Tsasouna on yksinkertainen, mutta mielestäni komea

Tästä paikasta matkamme jatkui kohti uusia seikkailuja

Luonto viheriöi

Kylästä tuli muutama vuosi takaperin kuuluisa, kun se valittiin yhdeksi Venäjän kauneimmaksi kyläksi ja kyllä se ihan oikeasti olikin komea. Kylän eteen on tehty paljon työtä. Lisäksi kylän emännän Nadezda Kalmykovan missio on halu kehittää ja edistää karjalan kielen ja kulttuurin asemaa. Vilpittömästi toivon kylän säilyvän elävänä ja hyvinvoivana. Ainakin turistit näyttävät kantavan Kinnermäkeen rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita