perjantai 17. toukokuuta 2019

Sortavala / Wetterstrandin talo

Edessä oli enää roadtripin huipennus! Majoitus ja suihku hotelli Sortavalassa, ruokaa Azeri-raflassa ja olutta. No, ainakin tämä oli päivän aikana kehkeytynyt suunnitelma, mutta ainahan sitä muutoksia tulee... No, pääpiirteissään pysyimme kyllä suunnitelmassa mutta pitihän se raahata kameraa yölläkin messissä, niin tuli sitten yksi kohdekin kuvattua....
Apteekkari Jääskeläisen kivilinna


Kitelästä lähtömme jälkeen ajelimme tyytyväisinä kohti Sortavalaa. Olihan päivä ollut onnistunut, vaikka nyt Aunuksen perähönkölöissä olimmekin eksyneet ja vieläpä pahasti. Nyt kuitenkin tunnelma alkoi kohota, koska tiesimme jo tässä vaiheessa että huomenna kurvailisimme Joensuuhun ja Ruskealan sekä Pälkjärven kohteet saisivat odottaa seuraavaa suvea. No kohtahan tuo reissu on edessä, koska starttipäivä on 24.5.2019. Eipä tarvitse enää montaa yötä odotella...
Suihkunraikkaana ja janoisena

Annos ei sovellu kasvissyöjille

Jumaliste mikä satsi herkkua.....tuli vielä alla

Matkan varrella teimme yhden pikaisen stopin erään talon luokse, minkä olin bongannut jo kesällä 2013 tekemällämme moottoripyöräretkellä. Kyseessä on entisen sortavalalaisen apteekkari Jääskeläisen rakennuttama huvila, jota hyvällä omalla tunnolla voi sanoa upeaksi. Tähän ei maltettu sen kummemmin jäädä, vaan hurautimme eteenpäin.

Kirjauduimme hotelliin, kävimme huuhtomassa päivän hiet niskasta ja lähdimme syömään....vihdoinkin! Jolkuttelimme paikalliseen Azeri-ravintolaan ja tilasimme kumpikin itsellemme vadillisen lihaa. Määrä oli aivan tolkuton ja meillä oli kummallakin oma vari, missä oli yli kilo lihaa ja kaiken lisäksi vielä helkutin hyvää. Usean oluen avulla selvisimme valtaosasta annosta, mutta pakkohan se oli lähteä pienelle kävelylle, kun oli melkoisen pinkeä olo.

Niinpä sitten eteemme tuli Wetterstrandin talo, jonka eräs nainen oli kunnostanut majoitusliikkeeksi. Kävelimme rohkeasti sisään ja tutustuimme paikkaan illan hämärissä. Vaikutti aivan saakelin upealta paikalta, jossa voisin oikein hyvin viettää joku kerta yön tai kaksi. Sen kummempaa historiikkia en tästä tiedä, eikä se kai liene tarkoituskaan. 







Reippaana poistuimme paikalta juomaan vielä oluet tai parit ja köntystelimme hotelliin kuuntelemaan jotain surkeaa yöshowta, kunnes annoin periksi ja poistuin makaamaan. Takana oli hieno reissu ja huomenna valitettavasti kotiinpaluu. Kyllähän Laatokan Karjalassa näkemistä olisi riittänyt vieläkin, mutta ne aikataulut, ne aikataulut! 

Kaipa se on tuleva 24-26.5.2019 reissukin tehdä näin roadtrippinä. Tämähän oli ainakin itselleni mukavaa vaihtelua..... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita