lauantai 6. heinäkuuta 2019

Hamina / Euroopan korkein lipputanko*

Meinasin jättää tämän kohteen julkaisematta, koska kaikki muut Haminan kohteet on jo aiemmin julkaistu. No, saattaahan niitä toki vielä olla, mutta koska uusia kohteita näiltä nurkilta tuskin tulee 109 julkaistun lisäksi, niin koska kuvia on niin julkaistaan tämäkin. 
Lipputangon huipulla ei ole Suomen lippua

Sinivalkoinen lipputanko


Tämä onkin ehkä blogini surkein kohde ja kuvatkin ovat enemmän kuin surkeita. En vaan jaksa enää uskoa, että saavat sitä Suomen suurinta lippua tänä vuonna tankoon liehumaan, koska ensimmäinen repesi tuulessa. Tuota ihmettä en kerinnyt kuvaamaan ja tuskin kerkeän seuraavaakaan.....

Tämä satametrinen lipputanko sai alkunsa Haminan päättäjien mielissä ja niinpä tuumaan ryhdyttiin. Olihan Suomen 100-vuotisjuhlat tulossa ja mikäpä hienompaa kuin nykäistä koripallokentän kokoinen lippu tangon nokkaan. Hamina maailmankuuluksi ja sillain! Vaan asiat lähtivät menemään alusta lähtien solmuun, enkä edes minä ole jaksanut seurata kaikkia tankoon liittyviä käänteitä. Varmaa on se, että lippu liehui hetken tänä keväänä, mutta nyt se on taas satametrinen tanko, joka huojuu tuulessa.

No, ei sentään ilmeisesti kaadu, vaikka venäläistekoisena sen lujuutta kovasti epäiltiin. Toivottavasti tämä kuitenkin joskus taas saisi uuden lipun tangon nokkaan. Ehkä minäkin onnistuisin kuvaamaan joskus tuon ylvään ilmestyksen. Nyt kuvat ovat ilman lippua..........

Päivitys 22.9.2019
Tänään kävin moottoripyöräreissulla, jonka tärkein osa oli käydä kuvaamassa Valkealasta ja Kotkasta yksi vielä tietooni tullut muistomerkki. Paluumatkalla juolahti mieleeni ajella Haminan kautta sekä käydä kurkkaamassa, olisiko maailman suurin Suomen lippu hinattu Euroopan korkeimpaan lipputankoon? Uskomatonta, mutta totta, siellähän se hulmusi!

Jotenkin tuntui uskomattomalle, että lippu olisi koripallokentän kokoinen. No, uskottavanhan se on........
Siellähän se hulmuaa

Ei äkkiä uskoisi koripallokentän kokoiseksi
Kulkupelikin piti ikuistaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita