torstai 11. heinäkuuta 2019

Tsherepovets / Sotavankien muistomerkki

Kylläpä on ollut haasteellinen kesä näiden kuvausreissujen suhteen. Ensiksi oma autoni otti ja hajosi, sen jälkeen assistentti Pirhosen kanssa suunniteltu reissu peruuntui ja kaikkea muutakin säätöä on tämän asian suhteen ollut... Onneksi kuitenkin kuvia tulee muidenkin ottamina käyttööni, joten vielä ei ole akuutti kriisi päällä tämän blogin päättymispäivän suhteen. Kuten tiedätte, niin tarkoitukseni olisi julkaista viimeinen muistomerkkikohde ennen vuodenvaihdetta. 
Tserepovets, sotavankien muistomerkki (Kuva D.E. Iljinyh)

Tämän päivän kohde jatkaa jo muutamana aiempana päivänä esiteltyjä suomalaisiin sotavankeihin liittyviä muistomerkkejä. Assistentti Pirhonen kyseli kuvia tsherepovitsilaiselta Dmitrij Odentsovilta, joka otti yhteyttä paikalliseen historioitsijaan D.E. Iljinyhiin, joka kävi näppäämässä pari kuvaa Tsherepovitsin hautausmaalta, mistä löytyy Heikki Häiväojan tekemä muistomerkki Kärsimyksen seppele, joka on paljastettu 18.8.1992.
Muistomerkin jalustan teksti (Kuva D.E. Iljinyh)

Kyseinen muistomerkki on pystytetty Vologdan alueen sotavankileirissä nro 158 menehtyneille suomalaisille sotilaille. En onnistunut löytämään tarkkaa tietoa, että moniko suomalainen menehtyi tälle alueelle, mutta erään lähteen mukaan jopa yli sata suomalaista menetti täällä henkensä.

Jassoo, ennen kuin kerkesin julkaista tämän kohteen, niin vielä uusia kuvia tulvi sähköpostiini. Allaolevat kuvat on käynyt napsimassa paikallinen Vlad Nikitenko. Miljoonat kiitokset, Vlad.
Tserepovets (Vlad Nikitenko)

Tserepovets (Vlad Nikitenko)

Tserepovets (Vlad Nikitenko)

Tserepovets (Vlad Nikitenko)

Tserepovets (Vlad Nikitenko)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita