sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lappeenranta / Kimpisen vallit

Tämän päivän tarina tyrkätään bittiavaruuteen hyvissä ajoin, koska tarkoitus olisi lähteä poikien kanssa tutustumaan Nuijamaan nähtävyyksiin. Todennäköisesti edessä on melkoista rämpimistä metsissä ja eksymisen vaara Venäjän puolelle, joten pelaamme varman päälle!  No, eiköhän me kotio osata, mutta aikaa saattaa vierähtää melkoinen tovi. Tiedä vaikka julkaisisimme tänään vielä toisenkin kirjoituksen...saas nähdä. Nyt kuitenkin se stoori. Tällä kertaa todella lyhyt!
Kimpisen vallit

Kimpisen vallit kuuluvat samaan linnoituskokonaisuuteen eilisen Pyhän Nikolain linnakkeen kanssa. Ne rakennettiin samaan aikaan ja niillä oli täsmälleen sama tarkoitus kuin Nikolain valleilla. Tarkoitus oli suojata ja tukea mahdollista hyökkäystä Lappeenrannan kaupunkiin, joka sijaitsi tällöin linnoituksessa.

Minulla ei ole tietoa, onko alueella ollut mitään jatkuvaa miehitystä Nikolain linnakkeen tavoin, koska kyseessä on kuitenkin pienempi etuvartioasema muutamalla tykkiasemalla varustettuna. Lisäksi osa rakennelmista on tuhoutunut jäätyään alueelle rakennetun Kimpisen urheilukentän alle. Samanlainen etuvartioasema on sijainnut myös Pallon kaupunginosassa. Se jäi täysin rautatien alle jo 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Harmi, ettei tuohon aikaan ajateltu vanhojen linnoitusten historiallisia arvoja.
Kimpisen urheilukenttä häämöttää vallien takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita