tiistai 9. lokakuuta 2012

Lappeenranta / Tiedonvälitys

Juuri eilen kerroin, että saatte itse käydä kurkkaamassa Lappeenrannan yliopistoa sisältä. Toisaalta aiemmin lupasin, että lisään sivustolle sisäkuvia Skinnarilan hovista. Mutta tänään kaikki kääntyi päälaelleen! Minun piti mennä Skinnarilan hoviin torstaina koulutukseen, mutta muutosta pukkaa… Koulutus pidetäänkin yliopiston tiloissa, joten kai sitä pitää muutama kuva ottaa korvauksena yliopiston sisätiloista. Ainoaksi ongelmaksi näyttää muodostuvan koulutustilan löytyminen, koska se järjestetään tilassa 7343.1 yliopiston 7.rakennusvaiheessa! Voiko selvemmin asiaa mainita? Toivottavasti löydän perille.
Aspisen "Tiedonvälitys" upeassa miljöössä

Tänään vuorossa ”Tiedonvälitys” seinäreliefi, jonka tekijä on Heikki Aspinen. Kyseinen teos voitti suunnittelukilpailun vuonna 1975 ja pari vuotta myöhemmin se ilmestyi Lappeenrannan teknisen yliopiston seinälle. Tarkennetaan vielä, että tämän betonisen reliefin julkaisuvuosi oli 1977. Seinäreliefi kuvaa tiedon siirtymistä rattaalta toiselle ketjumaisesti. Huomionarvoista on, että teos on ajalta ennen tietokoneajan todellista läpimurtoa.
"Tiedonvälitys" yliopiston seinässä

Siinä kaikki tällä erää. Yksinkertaisesti Aspisen työstä en löytänyt enempää tietoa. Kannattaa silti käydä paikan päällä kurkkaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita