lauantai 6. lokakuuta 2012

Lappeenranta / Ankkuri

Tämän päivän kohde nyt on tällainen välikausijuttu. Törmäsimme tähän samalla matkalla kuin toissapäivänä esittemäämme kivimonumenttiin. Pitkään mietimme poikien kanssa, että kehtaako tätä edes esitellä? Päädyimme sitten ratkaisuun, että tyrkätään johonkin sopivaan väliin tämäkin esille. Niinpä nyt on Pikisaaren ankkurin vuoro. Lieneekö sitä nykypäivän tilataidetta?
Lappeenrannan satamakonttorin vieressä on myös yksi vastaava Ankkuri-muistomerkki, josta meillä ei ole mitään tietoa. No, ei ole tästäkään. Ilmeisesti tämä on vain asetettu kiven päälle nähtävyydeksi Pikisaaren laiturin kupeeseen. Sen verran tanakasti on kiinnitetty, ettei ihan lähivuosina katoa minnekään.
Pikisaaren Ankkuri uimalaiturin kupeessa
Sinänsä ihan mukava nähtävyys, koska onhan Pikisaari vanhaa teollisuusaluetta, jonne laivat ovat tuoneet lastia ja vieneet mennessään lautaa sekä lankkua. Aiemmin myös nimensä mukaisesti pikeä ja tervaa on kuljetettu. Mukava yksityiskohta, millä ankkuroidaan nykyinen Pikisaari sen omaan historiaan.
Willimies on ollut lähipäivinä ahkera ja päivitellyt vanhoja tarinoita. Laitan tähän lopuksi linkit näihin päivitettyihin versioihin, jos ne nyt jotain sattuvat kiinnostamaan.
Tarina Veteraanipuistosta sai uudet kesäisemmät kuvat, Sten Suvion olympiatammesta saimme uutta tietoa, Pusupuiston kioski tulee saamaan ensi kesänä uuden yrittäjän ja Lappeenranta Cruising 2012 sai lisäkseen 10 minuutin videon erittäin upeista amerikkalaisista autoista. Käykäähän kurkkaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita