sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Lappeenranta / Ilottulantien kataja

                         Eppu Normaali laulaa katajaisesta kansasta

Päivän toinen postaus, eikä olla edes lähellä Saimaan kanavaa... No huomenna palataan kanavalle, mutta kun tänään oli niin hyvä päivä, joten julkaisemme uuden kohteen taas. Kävimme poikien kanssa kuvailemassa useita kohteita Nuijamalla ja Joutsenossa, jotka esittelemme myöhemmin. Yksi näistä kuitenkin esitellään saman tien. Tämä kohde kuuluu myös sarjaan, tarkoituksemme ei ollut tätä julkaista, mutta kun tuli kuvat otettua!
Ilottulantien rauhoitettu kataja. Ikää 300 vuotta?

Niinpä tämä kuulemani mukaan lähes 300-vuotias kataja Ilottulantien varressa nauttii olostaan rauhoitettuna luonnonmuistomerkkinä. Alkaa ilmiselvästi Willimiestä kiinnostamaan muutkin kohteet, kuin muistomerkit ja rakennukset? Ei sentään, mutta kun jotain vanhaa on säilynyt nykyaikaan, eikä kulutushysterian puitteissa sitä ole tuhottu, niin kyllä tällainen kohde kelpaa meidän esiteltäväksemme.
Toivottavasti kukaan ei autollaan kapsahda katajaan...

Kataja sinänsä ei enää ole rauhoitettu, mutta sen käytössä toivotaan ainakin käytettävän malttia. Tällaisen ikivanhan puun käyttö ohuiksi kiekoiksi sahattuna parkettilattian tekoon olisi mielestäni pahinta mitä voisin kuvitella! Esimerkki on muuten tosielämästä, koska jossain sisustusohjelmassa semmoinen esiteltiin. V****aa tuollainen pröystäily. Onneksi tämä puu on saanut olla paikallaan pitkään ja toivottavasti näin jatkuu vastakin. Koivustakin saa aivan kelpo parkettilattian, jos sellaista tarvitsee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita