torstai 16. toukokuuta 2013

Lappeenranta / Tuulivoimalat

                              Scorpions "Wind of change"

Hikisen työpäivän päätteeksi Willimies päätti lähteä ajelemaan moottoripyörällä ja suunnaksi valitsin Joutsenon. Kevyt prätkäily Joutsenoon ja visiitti assistentti Ritan kotona sai taas päivän työasiat pois mielestä. Vielä kun kotimatkalle osuivat uudet massiivisen kokoiset tuulivoimalat, niin pakkohan ne oli kuvata samantien. Lisäksi kun telkkarista tulee joku jonninjoutava lätkäpeli, niin ajattelin ryhtyä kirjoituspuuhiin. Nyt vuorossa siis Saimaan kanavan esittelyn välissä Lappeenrannan uudet maamerkit, jotka kohoavat korkealle taivaalle.
Osa Muukonkankaan tuulivoimaloista

Willimies kuvittelee olevansa ekomies, vaikka omistaakin nykyisin auton ja kaksi moottoripyörää, vaikka toinen nyt onkin omalle pojalle ostettu tulevaa käyttöä varten. Jotenkin sitä välillä tuntee itsensä melko vanhaksi kun oma poika istuu autokoulussa hankkimassa itselleen "piikkikorttia". Kyllä nämä vuodet ovat rientäneet melkoisen liukkaasti. Mihin ne vuodet kuluu? 

Ekomeiningistä vielä sen verran, että kannatan ehdottomasti näiden tuulivoimaloiden rakentamista, jos sillä voitaisiin jonain päivänä korvata saastuttavat voimalaitokset ja etenkin ydinvoimalaitokset. Lisää näitä, vaikka tiedän asialla olevan omat vastustajansakin.
Ekomiehen prätkäkin pääsi kuvaan. Taustalla yksi seitsemästä kolossista

Muukon seitsemän tuulivoimalaa eivät ole vielä toiminnassa, mutta siivet alkavat vatkaamaan ilmaa aivan lähiaikoina. Onhan nämä melkoisia, koska niiden tolpat kohoavat 90 metrin korkeuteen ja niiden siivet ovat 52 pitkiä. Lakikorkeus huitelee siis reilusti yli sadan metrin. Jäisi noihin tolppiin kiipeämättä, vaikken korkeita paikkoja pelkääkään...no ehkä vähän!

Jotain näiden 3 megawatin tuulivoimalaitosten mahdollisuuksista kertoo, että niiden tuottama sähkö riittäisi lämmittämään yli 3000 sähkölämmitteistä omakotitaloa tai vastaavasti kattamaan 13.000 ihmisen vuotuisen sähkönkäytön. Melkoisia voimalaitoksia ja näitä lisää Lappeenrantaan. Kenties joskus kaupunkimme sähkö tuotettaisiin kokonaisuudessaan uusiutuvilla luonnonvaroilla. Siihen on vielä matkaa, mutta tämähän onkin vasta uuden tulevaisuuden alku?   

3 kommenttia:

  1. Minäkin kokkailisin paljon mieluummin tuulisähköllä!

    VastaaPoista
  2. Joensuussa pohditaan todennäköisemmin suokaasun hyödyntämistä! Toisikohan soppaan oman lisäaromin?

    VastaaPoista
  3. Kesällä ajoin tuosta ohi, ja ovat muuten oikeasti aika komean ja vaikuttavan näköiset.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita