perjantai 24. toukokuuta 2013

Lappeenranta / Kansolan patotie

                              Kolmas nainen "Lautalla"

Eilinen päivä oli mitä oli, mutta perjantaina taas kaikki kääntyi paremmaksi....selkeästi paremmaksi! Willimiehen työssä yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen, vaan aina tulee jotain odottamatonta, mihin ei osaa varautua vaikka kuinka suunnittelisi oman työpäivänsä etukäteen. Tämä aamu oli sellainen ja mikä parasta, niin aina "parjatun" nuorison edustaja sai tällaiselta vanhalta ukolta jalat alta. Kyseessä ei ole mikään ihastumistsydeemi, mutta kun joku muistaa tällaisen vanhan ukon sepustukset ja antamat elämänohjeet kolmen vuoden ajalta, vaikka itse ne yrittäisi unohtaa, niin kyllähän se tuntuu hyvälle.

Tämän päälle sain vielä lahjan, mistä olin ja olen vielä pitkään onnesta ymmyrkäisenä. Pakkohan tämä lahja on kaikille esitellä näin pienellä ja vaatimattomalla estradilla. Kukapa näitä tarinoita lukisi? Niin, se lahja! Oppilaani on ilmeisesti oppinut opettajansa tuntemaan, koska sain lahjaksi keltamustat aurinkolasit!!! Mielettömän upeat ja SaiPan väreissä.....mahtava lahja. Tuhannet kiitokset, Henna sekä onnea ja menestystä tulevaisuudessa. 

Pidetään kuitenkin se avoautotarina vain meidän keskisenä asiana eikä levitellä tarinaa :)

Willimies tarkkailee SaiPan pelit tästä lähtien keltamustien lasien läpi katsottuna. Huomaa myös tekijän asuinympäristö! Keltamustaa se on oltava talotkin....


Näin upeissa fiiliksissä ei kyllä keksi mitään kummempaa sanottavaa päivän kohteesta, mutta yritetään kuitenkin. Eilen olimme Kansolassa, joten jatketaan matkaa vähän eteenpäin.

Kansolasta etelään kanavan patovallin päällä menee tie kohti Nuijamaan Suikkia. Reitti on erinomainen pyöräreitti, vaikka itse suosinkin autoa näillä kuvausretkilläni. Vanha kanava vasemmalla ja nykyinen oikealla puolella.
Kansolasta etelään menee upea reitti, missä voi seurata vanhaa kanavaa muutaman kilometrin matkan ajan. Tarkkana täällä pitää olla ettei jää ravihevosten alle, mutta joka tapauksessa reitti on luonnon kaunis tietä reunustavine koivukujineen. Valitettavasti autolla pitää palata samaa reittiä takaisin, koska tie päättyy. Jalkaisin tai polkupyörällä matkaa voi toki jatkaa, koska reitin päästä löytyy vanhan mallinen lossi, millä voi hinata itsensä kalustoineen yli vanhan kanavan. 

Tarkkana tällä reitillä tosin pitää olla, koska etenkin vanhan kanavan kasvillisuuden alle jääneet upeat pengerrykset ja kivivallit saavat mielen siirtymään ajassa taaksepäin, jolloin kanavan reunukset olivat ammattipuutarhurien hoitamat ja todella upeat. Komeathan nuo ovat vieläkin, mutta kannattaa katsella myös eteensä, ettei hurauta autolla kanavaan. Paikalla viihtyvät joutsenet eivät taida osata vielä soittaa hätänumeroon?
Vanhan kanavan reitillä viihtyvät joutsenetkin
Pojat ongella kapulalossilla....paikalta saa kalaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita