torstai 30. toukokuuta 2013

Lappeenranta / Mälkiän luotsiasema

                                         Lappeenrannan oma poika Jimi Sumen "It`s too loud"

Nyt on Willimiehellä hurja vauhti päällä. Ties kuinka mones tuplapostaus viime aikoina? Paha sanoa, että mistä tämä innostus ja kaamea julkaisuvauhti kertoo? Todennäköisesti kyseessä on itsekäs syy, että blogin päättyminen alkaa häämöttää, vaikkakin pitkälle syksyyn tätä työtä jatkuu. Viikko viikolta uusien kohteiden löytäminen muuttuu vaikeammaksi ja välimatkat kohteille kasvavat. Hyvänä esimerkkinä viikon päästä suoritettava Ylämaan kuvausretki. Kilometrejä kertyy mittariin ja takuulla koko päivän tähän retkeen saa aikaakin kulumaan. Onneksi matkalle on lähdössä kaksi blogin palkatonta assistenttia, jotka saavat suorittaa haastavimmat kiipeilyt ja kovaa kuntoa vaativat tehtävät. Willimies selviää kerrankin helpolla… toivottavasti! Nyt on kuitenkin aika palata Saimaan kanavan äärelle Mälkiän sulkujen kupeeseen.
Mälkiän luotsiasema

Mälkiän sulun läheisyydessä sijaitsee yksi Willimiehen suosikkikohteista Lappeenrannassa. Kyseessä on vuonna 1929 valmistunut klassismia edustava rakennus, jonka suunnitteli Thure Hellström. Mieleenpainuvin yksityiskohta on pääsisäänkäynnin ympärillä oleva tiilikuviointi, jollaisia näkisin mielellään myös nykyaikana rakennetuissa taloissa, mutta eihän nuo nykyaikaan sovi? Kaiken pitää olla mahdollisimman halvalla tehtyä, jolloin koristeellisuus on pakko unohtaa… niinpä asummekin nykyisin rumimmissa taloissa kuin koskaan aiemmin Suomen historiassa?
Mälkiän luotsiasema toisesta suunnasta


Paljon muuta tästä rakennuksesta emme saaneet selville, mutta se on ainakin ikkunoiden osalta palautettu alkuperäiseen muotoonsa. Alun perin tämä Mälkiän ja Lauritsalan luotsiasemaksi rakennettu rakennus on nykyisin alkuperäisessä käytössään luotsiasemana. valitettavasti tietomme tästä kauniista rakennuksesta ovat vaatimattomat, suorastaan olemattomat. Taas jää lukijoiden varaan tietojen päivittäminen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita