perjantai 6. syyskuuta 2013

Luumäki / UFO

                               Äskettäin edesmennyt J.J.Cale tietää, että tänään on "Friday"

Tänään oli tarkoitus lähteä oman poitsun kanssa prätkillä Savitaipaleen ABC-asemalle juhlistamaan pihvin ääreen onnistunutta inssiajoa, mutta mönkään meni. Aamusella sain tekstiviestin pojalta, että ei mennyt inssi läpi. Ensimmäinen spontaani reaktioni oli, että Perkele! Sattuipa siihen kollega toimistoni ovelle juuri samalla hetkellä ja selittelyksihän se meni, etten tarkoittanut sinua! Liekö uskonut? Ainakin väitti niin, mutta kai sitä joskus pitäisi hillitä tunteensa paremmin ja käyttää pehmeämpiä ilmaisuita... vaan mistäs minä sellaisia olisin oppinut?
UFO-kahvilan mainokset ovat vielä paikoillaan

No tämä ilta meni sitten entiseen malliin maalla ajoharjoittelun merkeissä, joten tulihan tuota purettua noita viikon paineita bensankäryisissä merkeissä. Toivottavasti käryt haihtuvat, koska huomenna olisi taas yhteinen kuvausreissu vakioassistentti Williladyn kera. Tällä kertaa vuorossa ovat Rautjärvi ja Ruokolahti, mutta tänään esittelemme ensimmäisen kohteen viime viikkoisesta retkestämme. Tämä päivän kestänyt matkahan suuntautui Luumäelle tai paremmin lienee tunnettu nimeltä Bonehill, kuten assistentti Lallo paikkaa on nimittänyt ammoisista ajoista lähtien. Vuorossa siis ensimmäinen Luumäen kohteemme ja aloitammekin lennokkaasti elikkä UFO-hommilla.
Puiden koosta voi päätellä, että paikka on ollut tyhjillään pitkän tovin...

Nuoruusvuosina minäkin vanhempieni kanssa piipahdin usein valtatie 6:n varressa sijaitsevalla UFO-kahvilassa. Muistikuvat noista 1960- ja 1970-luvun kieppeiltä ovat valitettavasti melkoisen hatarat, mutta sen muistan että kyseessä oli taatusti Lappeenranta - Helsinki välin tunnetuin ja suosituin pysähdyspaikka. Muovista rakennettu rakennus on nyt uhmannut ympäröivää luontoa tyhjillään pitkiä aikoja ja näyttää toimivan nykyisin jonkinlaisena varastona. Lieneekö kahvilan alkuperäinen retrokalusto vielä muovikuplan sisällä? Toista vastaavaa en ole matkoillani nähnyt, mutta mielelläni näkisin jonkun avaavan tämän aikansa maailmankuvaa ja tulevaisuudenuskoa kuvastavan rakennuksen nykyistä parempaan käyttöön. Olisikohan jollain mahdollisuus hyödyntää tätä paikallisena matkailuvalttina? 

Vanhan valokuvan UFOn menneistä kulta-ajoista voit kurkata täältä

1 kommentti:

  1. Tätä ihaillaan aina ohi matkatessa. Ei sinulla satu olemaan tietoa omistajasta?

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita