perjantai 20. syyskuuta 2013

Parikkala / Paksuniemen rautatietunneli


                    Onneksi Dave "Isokynä" Lindholmillakin oli surkea viikko. "Kaikki menee seinään"

Perhana, mikä viikko! Kaikki mahdollinen on osunut kohdalle, siis siihen tuulettimen kohdille! Kaiken surkeuden lisäksi on onneksi jokunen ilonhetkikin osunut kohdalle. Oma poika sai lopultakin sen kauan kaivatun piikkikortin ja pitihän sitä juhlistaa yhteisellä ajoreissulla. No kädet pa*****a päättyi sekin reissu kun purettiin kaasari ongelmien poistamiseksi. Jep, ehkä ensi viikko on parempi? 

Ainakin nyt on edessä hyvin ansaittu viikonloppu ja sen aion aloittaa parhaimmalla mahdollisella tavalla.... hinaan itseni Kisapuiston unelmien pelikentille. Vuorossa siis SaiPan kotiottelu ja sen päälle visiitti Karjala Cornerissa, niin eiköhän rupea aurinko paistamaan risukasaankin? No toivottavasti paistaa, koska lauantaina olisi edessä Ruokolahden valokuvausreissu Williladyn kera. Sen matkan satoa saatte sitten katsella pitkin talvea, koska eiköhän tässä ala olla materiaali Imatraa lukuunottamatta kasassa. 
Edessä häämöttää Paksuniemen rautatietunneli (Kuva by Lea Lapakko ja Pertti Pääkkönen)

Reissaaminen kääntyy siis loppusuoralle ja alkaa se ikävin vaihe, kun pitää keskittyä tietojen kaivamiseen ja tarinoiden kirjoittamiseen. Tähän päälle kaiken sorttiset työkiireet ja kulttuuririennoissa juoksentelut naisten kanssa niin onpa taas tekemistä talvella. Kerkeääköhän sitä edes SaiPan peleihin? No takuulla kerkiän, jos ei muuten niin pikkuisilla hätävalheilla. Niitähän tässä aina muutoinkin joutuu silloin tällöin käyttämään.....

Pienen hätävalheen avulla onnistuin välttämään myöskin uuden vierailun kuvailemaan Parikkalan kohteita. Vetosin härskisti kiireisiin ja tietenkin käytin säälimättä esimiesasemaa hyväkseni uhkailun ja lahjonnan lisäksi erästä alaistani kohtaan. Muutamasta murahtelustani Lea tajusi, että nyt on parasta lähteä kuvaamaan Parikkalan kohteita Willimiehen jäljillä blogiin työrauhan säilyttämiseksi. Näitä Lean, vai sanoisiko Lean tiimin, ottamia kuvia saamme katsella myös useasti tulevan talven aikana. Kiitokset Lea ja assistentin titteli on nyt ansaittu. Pääset myös suoraan korkeimmalle asteelle, koska luvatut Tobleronet on vain yhden Svetogorskin reissun päässä.
Melkoista louhintaa Parikkalan suunnalla! (Kuva otettu tunnelin päältä by Lea Lapakko ja Pertti Pääkkönen)

Lean tiimin kuvia saimmekin ihailla vähän aikaa takaperin, mutta nyt seuraa jatkoa. Vuorossa on Parikkalassa sijaitseva Paksuniemen rautatietunneli. Nyt siellä kodin näyttöpäätteiden äärellä ihmetellään taas, että mitä hittoa? No siinähän ihmettelette, mutta postaukselle on ihan selkeä peruste. Kyseessä on näet Suomen lyhkäisin rautatietunneli. Pituutta mokomalla on kokonaiset 26 metriä, joten tunnelin päällä kulkevalle tielle on ilmeisesti tullut hintaa ihan kohtuullinen summa. No, kyllähän meillä Suomessa rahaa on....  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita